Saus

uienchutney maken

Uienchutney maken

Chutney is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat vetter vlees (eendenbout) of stevige kazen. Het zoete van de chutney doet het perfect bij een lekker stuk Stilton of gorgonzola. En uienchutney maken is helemaal niet moeilijk! Je kunt voor de uienchutney zowel gele als rode uien gebruiken. Chutney Een chutney […]

champignonroomsaus

De lekkerste sauzen voor bij de bbq

Omdat ik nog nooit in mijn leven een tuin heb gehad, ben ik ook nooit zo’n grote bbq-fan geweest. Ik vind het wel leuk en lekker hoor, maar 1-2 keer per jaar in het park vind ik wel weer genoeg. En het gekke is: ik ben meer fan van de […]

Apfelstrudel

Apfelstrudel uit Zuid-Tirol (met warme vanillesaus!)

Tijdens onze vakantie in Italië was ik door Marlene appels uitgenodigd voor een super leuke dag van appels plukken, lunchen en een workshop apfelstrudel uit Zuid-Tirol maken. Vandaag deel ik met jullie het recept. En daar hoort natuurlijk ook het recept bij voor warme vanillesaus! Marlene appels Workshop apfelstrudel uit […]

zoete chilisaus maken

Zelf zoete chilisaus maken

Hier in huis gaat er regelmatig een fles zoete chilisaus doorheen. Ik ben er dol op! Vooral heerlijk bij snacks als kaassticks of bij een tosti. Omdat mijn peperplant het zo goed deed en ik met een lading pepers kwam te zitten besloot ik dit keer eens zelf zoete chilisaus […]

peperroomsaus

Zonder pakjes en zakjes: peperroomsaus

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder te veel te betalen of een teveel […]

Varkenshaasmedaillons met portsaus

Varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes

Als ik zo in mijn statistieken kijk deze dagen dan is het wel duidelijk waar iedereen naar op zoek is: lekkere en eenvoudige kerstrecepten! Daarom op de valreep nog een heerlijk hoofdgerecht, dat ook nog eens prima te maken is: varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes uit de oven. Grotendeels voor […]

champignonroomsaus

Zonder pakjes en zakjes: champignonroomsaus

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]

perzische tzatziki

Zonder pakjes en zakjes: perzische tzatziki

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of […]

honing-mosterd dressing

Zonder pakjes en zakjes: honing-mosterd dressing

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of […]

zelf mosterd maken

Zelf mosterd maken

En weer kan ik een receptje wegstrepen van mijn foodbucketlist. Het gaat lekker! Zelf mosterd maken stond al een poosje op de planning. En als je beseft hoe makkelijk is vraag je je eigenlijk af waarom het zo lang heeft geduurd. Sommige dingen zijn eenvoudiger om te kopen en smaken […]