Home » Saliepesto maken
Saliepesto

Saliepesto maken

Wij eten graag pasta met pesto. Vaak in combinatie met kip en rucola. Het staat in een handomdraai op tafel en het is gewoon super lekker. Pesto kun je kopen, maar ook eenvoudig zelf maken. Je proeft echt het verschil! En je kunt leuk experimenteren met soorten kruiden, noten en kaas. Ik maakte dit keer saliepesto.

Salie

Salie

Salieplantjes zijn één van de weinige plantjes die ik echt makkelijk in leven hou op mijn balkon. En geef je de ruimte dan woekeren ze er flink op los! Ideaal dus om mee te koken. Een blaadje salie is onmisbaar bij mijn favoriete stukje vlees, de saltimbocca alla romana. En gebakken in wat boter de ideale simpele ‘saus’ voor zelfgemaakte tortellini!

Saliepesto

Pesto maken

Voor het maken van pesto maakte ik eerder al een infographic. Want behalve de traditionele combi van basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas kun je gerust variëren met deze ingrediënten. Vervang de basilum bijvoorbeeld door salie, rucola of koriander. En de pijnboompitten door pistachenootjes of amandelen. En gebruik eens pecorino (handig als iemand een koemelkallergie heeft) of geitenkaas. Kende je de geschiedenis van de traditionele pesto alla genovese al?

Saliepesto

Saliepesto

Wat heb je nodig (1 flinke pot, goed voor pasta voor 4 personen)

Ingrediënten

  • Handvol salieblaadjes (ca. 8 gram)
  • 50 gram blanke amandelen
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • 150 ml olijfolie
  • (eventueel) scheutje citroensap

Pluk de salieblaadjes van de steeltjes. Pel de knoflook. Doe de salieblaadjes, de knoflook, de kaas en de amandelen in de blender of keukenmachine en voeg de helft van de olie toe. Maal alles fijn en voeg de rest van de olie toe (meer of minder olie afhankelijk van hoe dik of dun je de pesto graag hebt). Maal nogmaals goed fijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje citroensap.

Bewaar het recept voor saliepesto op Pinterest:

Saliepesto

Summary
recipe image
Recipe Name
Saliepesto
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*