Pastasalade kip pesto

Met dit warme weer is het heerlijk om buiten te eten. En een pastasalade neem je dan makkelijk mee. Stokbroodje erbij, kruidenboter en/of aioli, flesje wijn en je picknick is klaar. Kleed, leuke bordjes, bestek, servetjes en plastic wijnglaasjes (bij Xenos vind je veel leuks voor weinig!). Deze pastasalade is zo gemaakt en smaakt heerlijk! Ook lekker als bijgerecht bij de bbq, maak dan ongeveer de helft voor 4 personen.

Wat heb je nodig (voor ca. vier personen):
  • 400 gram pasta (ik neem meestal fussili)
  • 100 gram Parmezaanse kaas snippers
  • 250 gram kipfilet
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Twee eetlepels pesto
  • Bakje kleine tomaatjes
  • Bakje pijnboompitjes
Bestrooi de kipfilets royaal met peper en zout en bak ze in de koekenpan bruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in klein stukjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Doe in een grote kom de tomaatjes, de blokjes kipfilet, de kaas snippers en de pijnboompitjes. Meng in een apart kommetje de dressing van de olijfolie, de citroensap en de pesto. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar en laat in een vergiet onder de lopende koude kraan afkoelen. Giet goed af en doe de pasta in de grote kom bij de overige ingrediënten. Voeg de dressing toe en roer alles goed door.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge