Home » Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast mensen opstaan en roepen dat je nooit room bij de eieren mag doen. Of dat een authentieke carbonara alleen met guanciale (Italiaans buikspek) bereid kan worden.

Spaghetti carbonara

Ideale snelle pasta

Hoe je het ook klaar maakt, maak het vers. En dus nooit uit een pakje of zakje. Want over wat daarbij voor carbonarasaus moet doorgaan zal echt iedereen het wel eens zijn. Niet doen!

Dit is voor mij de ideale pasta voor ’s avonds na het werk. Met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb. En het is nog lekker ook! De spaghetti carbonara op de foto maakte ik overigens tijdens mijn kijkje achter de schermen bij Vapiano. Met veel room, zoals de Duitser het graag eten. Was je al bekend met de geschiedenis van pasta carbonara?

Spaghetti carbonara

Wat heb je nodig:

  • Spaghetti (ca. 400 gram voor 3-4 personen)
  • 250 gram spek dobbelsteentjes of reepjes (of guanciale als je dat kunt vinden)
  • 5 eieren
  • (desgewenst) scheutje room
  • Peper/zout
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)

Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar in kokend water met een schepje zout. Bak ondertussen in een grote pan de spekjes goed uit. Doe in een kommetje 2 hele eieren en 3 eierdooiers (de eiwitten worden niet meer gebruikt). Klop dit los met een scheutje room en breng op smaak met een beetje zout en veel vers geraspte zwarte peper. Giet de spaghetti af en gooi het in de pan bij de spekblokjes. Zet het vuur laag en roer even door. Zet het vuur nu uit en giet het losgeklopte ei bij de pasta en roer goed door. Neem van het vuur, verdeel over de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Buon appetito.

2 Comments

  1. Ik eet geen spek, maar vervang die vaak door runder rookvlees. Ook lekker. Ziet er heerlijk uit deze pasta.

  2. Rookvlees lijkt mij inderdaad een prima vervanger. En ook een stuk 'slanker'!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*