Home » My happy kitchen test: Boska kaasmaakset mozzarella

My happy kitchen test: Boska kaasmaakset mozzarella

Nailed it! Ik had al maanden de leuke weckpot van de Boska kaasmaakset mozzarella op mijn aanrecht staan. Met daarin alles om zelf mozzarella te kunnen maken. Maar steeds ontbrak het me aan tijd én had ik op een of andere manier het idee dat het toch niet zou werken. Gevalletje faalangst of onbekend maakt onbemind? Wat het ook was, op een regenachtige januari middag stroopte ik de mouwen en ging aan de slag.

Wat een tijdrovende mission impossible leek was uiteindelijk een fluitje van een cent. Binnen een half uur zette ik trots mijn home made mozzarella op de foto!

 

Boska kaasmaakset mozzarella

Wat is het?

Met de Boska kaasmaakset mozzarella  kun je maar liefst 15 bollen mozzarella maken. In een leuke weckpot zit alles wat je nodig hebt: houten lepel, mozzarellasnijder, thermometer, kaasdoek, 2 stremseltabletten, 30 gram citroenzuur en 50 gram zout. Het enige wat je zelf moet toevoegen is twee liter verse of volle melk. Geen boerderij in de buurt? Melk uit de supermarkt mag ook. Neem dan wel volle biologische melk. De set kost € 19,90 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Boska kaasmaakset mozzarella
Boska kaasmaakset mozzarella inhoudEn, is het wat?

Ja, ik vond het super leuk om te doen. Hoe stoer is het om zelf je mozzarella te maken? Lees wel goed de gebruiksaanwijzing door en zet alles klaar zodat je achter elkaar kunt doorwerken. Alle stappen waren logisch en lukte prima. Klein nadeel vind ik dat je van het stremseltablet slechts een 1/8 nodig hebt. Het is even prutsen om van een kleine tablet zo’n klein stukje af te snijden. De mozzarella is afgedekt in de koelkast ongeveer een week houdbaar.

Toch, als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat ik dit heel vaak zal doen. Voor hetzelfde geld als twee pakken volle biologische melk koop ik ook een bol buffelmozzarella. Wel zo lekker! Neemt niet weg dat ik de ervaring van het zelf kaas maken alleen al de moeite meer dan waard vond.

Nieuwsgierig geworden? Koop de kaasmaakset hier!

4 Comments

  1. Had hem gezien bij Tara van Kittehscupcakes, maar die vonden de smaak uiteindelijk niet helemaaaaal geweldig! Ben stiekem wel nieuwsgierig haha

  2. Ik vond het ook echt wel een super ervaring om te doen, maar zoals ik al schreef koop ik uiteindelijk toch liever een bol buffermozzarella. Maar he, je moet alles een keer proberen!

  3. Dat was nou nooit bij me opgekomen, om zelf mozzarella te maken…

  4. Ik vind het persoonlijk super leuk om juist van die basic dingen zelf te maken. Denk aan kaas, boter, yoghurt, jam! Ben daarom ook zo'n fan van de homemade boeken van Yvette van Boven.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*