Home » Lavender shortbread

Lavender shortbread

Bij Marks & Spencers kocht ik een prachtig blik met lavender shortbread koekjes. In eerste instantie viel ik voor de vorm en kleur van het blik maar toen had ik de koekjes nog niet geproefd! Wat is dat ontzettend lekker. Die geur, die verfijnde smaak! Het blik was vrij prijzig (7.99) dus zat er niets anders op de koekjes zelf te gaan bakken… Deze lavender shortbread was net zo lekker!

Lavender shortbread
Op internet vond ik dit recept voor lavender shortbread van goddelijke huisvrouw Nigella. Het was nog even zoeken naar gedroogde lavendel voor consumptie. Deze vond ik uiteindelijk (in de vorm van losse thee) bij de natuurwinkel.

Lavender shortbread

Wat heb je nodig:
  • Een eetlepel gedroogde lavendel
  • 25 gram kristalsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 75 gram fijne suiker
  • 200 gram bloem
Doe de kristalsuiker en de lavendel in een keukenmachine en maal even kort fijn. Zet opzij. Mix de boter en fijne (kristal)suiker licht en luchtig in de keukenmachine. Voeg de bloem en lavendelsuiker toe en mix tot zich een deeg vormt. Strooi wat bloem op je werkblad/aanrecht en rol het deeg tot een worst van ca. 5 cm. doorsnede. Verpak in plastic en leg het een uur of 2-3 in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de koekjes met een scherp mes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes 8-10 minuten tot ze bleek/bruin zijn (het oorspronkelijke recept is Engels, ik weet niet goed hoe a pale golden colour zou moeten vertalen…).

Laat de koekjes afkoelen en besprenkel ze met een beetje fijne suiker. Bewaar ze in een luchtdicht blik.

Blik lavender shortbread M&S

Hierboven het blik van Marks & Spencers. Bovenaan dit blog artikel mijn koekjes in een schattig doosje met een takje (nep)lavendel!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*