Bakken

Koektaart voor Pasen

Koektaart voor Pasen

Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! En eigenlijk zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Je kunt je heerlijk uitleven op de decoratie. Zoals bij deze koektaart voor Pasen! Koektaarten Het grote voordeel van koektaarten? Je kunt het eenvoudig voorbereiden. Bak de koekbasis tot max. 3 dagen […]

tartelettes met chocolade en karamel

Tartelettes met chocolade en karamel

Ik blijf fan van die leuke kleine taartjes, ook wel tartelettes genoemd. Perfect qua formaat, en een fijne basis om mee te experimenteren. Deze tartelettes met chocolade en karamel waren in ieder geval zeer geslaagd! Variëteiten Ik maakte al diverse soorten tartelettes. Mijn favoriet is deze lemon meringue variant! Maar […]

Lemon meringue croissants

Lemon meringue croissants

Mijn favoriete taartsmaak is lemon meringue. De combi van het frisse van citroen en het zoete van de meringueschuim is goddelijk! Voor het kerstontbijt en alle ontbijtjes daarna bedacht ik daarom deze lemon meringue croissants! Italiaans schuim De meringue is eigenlijk Italiaans schuim. Het eiwit wordt namelijk niet afgebakken in […]

Tartelettes met gekarameliseerde ui en pijnboompitjes

Sinds ik tartelettes heb ontdekt bak ik me drie slagen in de rondte. Tot nu toe wel altijd zoet, zoals deze favoriete lemon meringue tartelettes. Maar omdat mijn voorkeur meestal toch uit gaat naar hartig, probeerde ik onlangs eens hartige tartelettes te maken. Eenvoudig met kant-en-klaar bladerdeeg. Het resultaat was […]

Madeleines

3 x madeleines: klassiek, pumpkin spice en matcha

Ken je dat, dat je kasten uitpuilen van de bakvormen? Maar dat je toch steeds weer nieuwe koopt? Toen ik laatst bij Sostrene Grene tegen deze mooie compacte siliconen vorm voor madeleines aanliep moest ik die wel meenemen. Die had ik immers nog niet? Ik maakte drie heerlijke versies: de […]

tartelettes met mango en kokos

Tartelettes met mango en kokos

Het is alweer een poosje geleden dat ik heb meegedaan met de maandelijkse foodblogswap. Een initiatief waarbij je een recept maakt van een andere foodblogger. Iets met vakantie en druk enzo. Maar deze maand had ik er weer zin in! Ik mocht iets maken van de blog van de blog […]

mokkataart 2.0

No bake mokkataart

Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n taarteter. Ik maak graag een ouderwetse appeltaart en doe een moord voor een stukje millionaires shortbread of een lemon meringue tartellette. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Ik vind bijvoorbeeld de smaak van mokka heerlijk maar een mokkataart veel te zwaar en […]

gezonde crackers met pitten en zaden

Gezonde crackers met pitten en zaden maken

Ik ben een echte brood-eter. Geen dieet dat mij er ooit van weerhouden heeft dat te laten staan. Maar ook een stevige cracker kan mij wel blij maken. Lekker met wat roomboter en een plak oude kaas. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan en […]

kersenclafoutis

Gemakkelijke kersenclafoutis

Zomer betekent ook kersen! Mooie, grote, rode kersen uit Nederland. Heerlijk zo uit het handje, maar ook fijn om mee te bakken. Zoals in deze klassieke en vooral gemakkelijke kersenclafoutis. Ontpitter Een kersenontpitter is typisch zo’n keukentool dat het grootste deel van het jaar in de la ligt. Toch is het […]