Bakken

Mokka meringue nestjes

Mokka meringue nestjes

Zijn ze niet schattig, deze meringue nestjes met dragee eitjes? Lekker bij de koffie of als zoet onderdeel van de Paasbrunch. En deze mokka meringue nestjes met paaseitjes zijn heel eenvoudig te maken! Mokka Wist je dat ik tot voor kort geen flauw idee had waar mokkasmaak eigenlijk vandaan komt? […]

Dutch baby of pannenkoek uit de oven

Voor de maandelijkse foodblogswap mocht ik dit keer koken van de blog van Tessa van Patesserie. Altijd leuk, want wat staan er een lekkere dingen op haar blog! Tessa is echt de bakkoningin onder de bloggers. Mijn oog viel al snel op de Dutch baby, die al een poosje op […]

Mojito tartelettes

Ik schreef het al eerder in het artikel over de geschiedenis van de mojito: het is mijn favoriete cocktail! Toen ik een nieuwe smaak tartelettes wilde bedenken viel mijn oog op een flesje rum en tada: de mojito tartelettes waren geboren! Het was even zoeken naar de juiste verhoudingen maar […]

lemon meringue tartelettes

Lemon meringue tartelettes

Ik at deze prachtige mini taartjes – ook wel tartelettes genoemd – voor het eerst bij Petit Gateau in Amsterdam. En was meteen verkocht. Want het ideale formaat en de basis voor vele variaties. Sinds ik zelf de geschikte taartringen heb ga ik dan ook helemaal los. Mijn eerste variant […]

Surinaamse gommakoekjes

Ik heb eigenlijk helemaal geen Surinaamse recepten op mijn blog staan, en ben ook zo goed als onbekend met deze keuken. Best gek eigenlijk, er zijn in Den Haag voldoende Surinaamse eettentjes te vinden. Wel vind je op mijn blog Surinaams gemberbier en ik maakte onlangs deze heerlijke Surinaamse gommakoekjes. […]

zuurkooltaart met spekjes

Zuurkooltaart met spekjes

Het was weer eens tijd voor de foodblogswap, waarbij je kookt van de site van een andere foodblogger. Deze maand was dat van Pienskeuken.nl En omdat ik net zelf zuurkool had gemaakt viel mijn ogen direct op haar zuurkooltaart. Dat ging ‘m worden! Maar dan wel zuurkooltaart met spekjes. Zuurkooltaart Pien’s […]

Kokosmakronen bakken

Kokosmakronen bakken (van maar 2 ingrediënten!)

Ik doe het regelmatig: kokosmakronen bakken. Omdat het makkelijk is. En lekker! Maar ook omdat ik de ingrediënten er voor eigenlijk altijd wel in huis heb. Je hebt er namelijk maar twee (lang houdbare) ingrediënten voor nodig: geraspte kokos en zoete gecondenseerde melk. Zorg dus dat je deze ingrediënten altijd […]

tips over meel en rijsmiddelen

Handige tips over meel en rijsmiddelen

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? En wat is precies zelfrijzend bakmeel? Wanneer gebruik je baksoda en wanneer bakpoeder? Ik vertel je er alles over in dit overzicht met handige tips over meel en rijsmiddelen. Handige tips over meel en rijsmiddelen Meel Meel is (in de […]

Gevulde speculaascupcakes

Gevulde speculaascupcakes

Onlangs ontving ik van het merk Funcakes een mix voor cupcakes en eentje voor enchanted cream. Ik wist meteen dat ik die ging bewaren voor Sinterklaas, om daar gevulde speculaascupcakes mee te bakken. Vandaag deel ik met jullie het eenvoudige en smakelijke recept! Funcakes Funcakes mixen zijn superhandig om in […]

My happy life oktober 2018

Vegetarische regenboog plaattaart

Het leuke van groente zijn toch wel al die verschillende mooie kleuren waarin ze te krijgen zijn. En het schijnt ook nog eens heel gezond te zijn om zo veel mogelijk te varieren in kleur groente. Dan zit je met deze vegetarische regenboog plaattaart vast goed! Plaattaart Plaattaarten zijn favoriet […]