Bakken

Amsterdamse koggetjes

Amsterdamse koggetjes of nougatientjes

Sommige kennen deze koekjes als Amsterdamse koggetjes, maar de meesten denk ik als nogatientjes. Hoe je ze ook noemt, lekker zijn deze koekjes in ieder geval! Geschiedenis In 1934 werd er een wedstrijd gehouden onder Amsterdamse banketbakkers om een nieuw lokaal koekje te bedenken, ter promotie van de stad. De […]

pumpkin spice cookies

Pumpkin spice cookies

Weet je dat ik nog nooit een pumpkin spice latte hebt gedronken? In de herfst wordt je er mee doodgegooid op Instagram. Nu ben ik sowieso niet van die hele zoete Starbucks koffie. Maar omdat ik deze mix van specerijen wel heel lekker vind, maakte ik deze heerlijke pumpkin spice […]

aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes

Ik ben dol op aardbeien. Ze heten ook niet voor niets zomerkoninkjes! Ik maakte deze eenvoudige aardbeien tartelettes met enchanted cream. Enchanted cream Enchanted cream wordt ook wel creme chantilly of klopschuim genoemd. Je koopt het in poedervorm en mengt het met water en/of melk (afhankelijk van hoe romig je […]

Mojito cakerol

Mojito cakerol met limecurd en munt

Een mojito is mijn favoriete cocktail. De combi van rum, limoen en munt is heerlijk verfrissend. Ik kan er geen genoeg van krijgen, al sta ik na twee cocktails echt wel op mijn kop 😉 Dan is zo’n mojito cakerol een veiliger alternatief! Alcoholvrij In plaats van rum gebruik ik […]

Baklava rolletjes

Baklava rolletjes

Ik heb de laatste tijd een beetje het filodeeg ontdekt. Ik dacht altijd dat het er heel lastig mee te werken was, maar dat bleek reuze mee te vallen. En ook deze baklava rolletjes waren leuk om te maken en nog leuker om op  te eten! Filodeeg Eerder maakte ik […]

Duitse Zwiebelkuchen

Duitse Zwiebelkuchen

Duitse Zwiebelkuchen is een echte klassieker. Een hartige taart met een bodem van gistdeeg, royaal belegd met uien, spekjes en kaas. Serveer als maaltijd met een frisse groene salade of in blokjes bij de borrel. Kan zowel warm als koud worden geserveerd. Riesling Bij de Zwiebelkuchen drink ik een zachte, […]

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

In Italië leerde ik in het Apfelhotel om Italiaanse apfelstrudel te maken. Met warme vanillesaus, zo lekker! Wanneer ik zin heb in apfelstrudel maar niet zoveel tijd heb, maak ik deze eenpersoons mini apfelstrudel met filodeeg. Heerlijk knapperig, en uiteraard wel mét warme vanillesaus. Apfelstrudel In Oostenrijk maken ze de […]

Perzische liefdestaart

Perzische liefdestaart

Er zijn verschillende varianten van deze Perzische liefdestaart, en ook verschillende verhalen over de herkomst ervan. Het is in ieder geval de moeite van het maken waard! Perzië Uit het oude Perzië – het huidige Iran – komen ook de verhalen van 1001 nacht. Een van die verhalen vertelt over […]

Meringue met oranjebloesemwater

Meringue met oranjebloesemwater voor Koningsdag

‘Vroeger’ kocht ik graag van die heerlijke grote meringues bij V&D. Tegenwoordig maak ik die natuurlijk zelf. Voor Koningsdag bedacht ik deze versie van meringue met oranjebloesemwater. Meringue Omdat wij graag spaghetti carbonara eten, heb ik altijd wel een bakje met eiwitten in de vriezer liggen. Geen voedselverspilling hier in […]

roomboterkoekjes met glazuur en pistache

Roomboterkoekjes met glazuur en pistache

Minstens 1x per week bak ik koekjes. Niet omdat ik ze zelf zo graag eet, maar mijn twee lieve koekiemonsters (lees man en zoon) zijn verzot op homemade koekjes. Ter variatie maakte ik deze roomboterkoekjes met glazuur en pistache Glazuur Glazuur maak je eenvoudig zelf met poedersuiker en een beetje […]