Er zijn van die dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen. De meest voor de hand liggende: eieren. En daar kun je ontzettend veel mee maken. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden hoe je met slechts een paar ingrediënten steeds weer volledig verschillende gerechten kunt maken. Zoals deze heerlijke paas […]
Bakken
Sneeuwster maken
lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Een echte ouderwetse taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee! Wat is een […]
Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten
De noten waren in de aanbieding! En aangezien ik dol ben op noten sloeg ik flink in. Hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten en amandelen. Heerlijk als tussendoortje, door de sla, als notenboter, in de pastasalade of natuurlijk om mee te bakken. Omdat ik zoveel had ingeslagen en noten niet eeuwig vers […]
Valentijn schuimkusjes
Op Instagram volg ik natuurlijk een heleboel andere foodies. Om inspiratie op te doen en omdat ik geniet van alles wat met eten te maken heeft. Ook volg ik mensen met skills die ik nooit zal krijgen maar waarvan ik toch onwijs kan genieten. Zoals Rosan van Roosbakt. Zij inspireerde […]
Roze oliebollen
Zelf oliebollen bakken is leuk om te doen. Ze zijn gegarandeerd heerlijk vers en vele malen goedkoper dan een bolletje dat je scoort bij de oliebollenkraam. Voor een leuke samenwerking op Instagram besloot ik roze oliebollen te maken! Roze oliebollen Voor het kleuren van het beslag gebruikte ik rode voedselkleurstof. […]
Kerstkoekjes bakken
Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]
Jamkoekjes uit Linz – Linzer Augen
Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]
Sinterklaas cadeaukoekjes
Als er één ding is waar ik mijn man blij mee kan maken, dan is het wel met zelfgebakken roomboterkoekjes. En de meeste visite maak ik er trouwens ook blij mee. Voor Sinterklaasavond bedacht ik deze leuke Sinterklaas cadeaukoekjes! Vormpjes Ik moest even flink zoeken, want ook al heb ik […]
Caramelita
De caramelita heeft wel wat weg van mijn favoriete millionaires shortbread. Alleen is dit ‘gebakje’ nog rijker en zoeter. Mierzoet zelfs! Serveer het dan ook in kleine brokjes. Zooooooo lekker! Caramelita havermoutbars Ik at voor het eerst caramelita tijdens een high-tea. Laat je niet misleiden in de gedachte dat havermout […]
Kwarktaart met aardbeienrand
In de tv-serie The British Bake off (het origineel van Heel Holland Bakt) zag ik een mooie kwarktaart met aardbeienrand voorbij komen. Dat wilde ik ook maken! Acetaatfolie Het bleek helemaal niet zo moeilijk om te doen eerlijk gezegd. Het grote geheim: acetaatfolie, ook wel inlegfolie genoemd. Hiermee bekleed […]