Bakken

My happy life oktober 2018

Vegetarische regenboog plaattaart

Het leuke van groente zijn toch wel al die verschillende mooie kleuren waarin ze te krijgen zijn. En het schijnt ook nog eens heel gezond te zijn om zo veel mogelijk te varieren in kleur groente. Dan zit je met deze vegetarische regenboog plaattaart vast goed! Plaattaart Plaattaarten zijn favoriet […]

Zelf spekkoek bakken

Spekkoek bakken (foodblogswap oktober)

Deze maand mocht ik voor de maandelijkse foodblogswap koken van de blog van Andreas, Metkortindekeuken, die nu in Groningen woont maar oorspronkelijk uit Den Haag komt. Dan heb je al een streepje voor hè. Andreas heeft de ziekte van Lyme maar probeert deze chronische en nare ziekte niet zijn leven […]

(Vegan) olijvencake van Andreas

Tijdens mijn verblijf op Cyprus at ik op een olijvenboomgaard een paar plakjes heerlijke olijvencake. Gebakken door Andreas, die samen met Klea Eveleos Country House runt. En dus ook geweldig lekker kan koken, getuige ook de kookworkshop die hij ons gaf. Gelukkig kon ik – door veel complimentjes te geven […]

Fris rabarbertaartje

Zomers en fris rabarbertaartje

Het is echt weer tijd voor rabarber. Rabarbercompote en rabarbercrumble, verder kwam mijn repertoire tot nu toe niet. Dit zomers en fris rabarbertaartje is een mooie aanvulling! Rabarber Rabarber is heel gezond en bevat weinig koolhydraten en calorieën. En het ligt nu volop in de winkels, dus tijd om ermee […]

unicorn mini cupcakes

Unicorn mini cupcakes

Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag maakte ik maar liefst 23 verschillende zoete en hartige hapjes. Waaronder deze unicorn mini cupcakes. Zijn ze niet cute? Cupcakemaker Omdat ik de ruimte in mijn oven goed kon gebruiken besloot ik mijn roze Princess cupcakemaker weer eens onder […]

Zelf bitterkoekjes maken

Tijdens mijn grote bakmanie in december maakte ik voor het eerst zelf bitterkoekjes. Echt nooit geweten dat dit zo eenvoudig was. Je hebt er slechts vier ingrediënten voor nodig! Het recept haalde ik van de site van 24 kitchen,  van de onvolprezen Rudolph van Veen. Zelf bitterkoekjes maken is echt […]

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken

Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet […]

Zelf macarons maken

Zelf macarons maken…… Het stond al zoooooo lang op mijn to bake lijstje. En zelfs op mijn fifty before fifty lijst. Maar het kwam er gewoonweg niet van. Beetje faalangst misschien? Maar toen ik in Foodies magazine maart prachtige pastelkleurige macarons zag staan wist ik, nu ga ik het zelf […]

Limoen lavendelcakejes

Limoen lavendelcakejes

Sinds ik die prachtige mini tulbandvorm van Cakeboss heb gewonnen (via Delicious), heb ik helemaal te smaak te pakken. Het is dan ook heel eenvoudig om vanuit een basisrecept cakejes te bakken en daar dan qua smaken en toppings op te variëren. Ik ben dol op de aparte smaak van […]

mini cheesecake met frambozen

Mini cheesecake met frambozen

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog van Boor, van de blog ‘Domaine Malpas kookt‘. Ik volg Boor al een poosje via Instagram, waar ze iedere dag heerlijke gerechten online zet. Gerechten die zij klaarmaakt voor haar gasten in de gîtes en luxe lodgetenten op vakantieverblijf […]