Bakken

mini cheesecake met frambozen

Mini cheesecake met frambozen

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog van Boor, van de blog ‘Domaine Malpas kookt‘. Ik volg Boor al een poosje via Instagram, waar ze iedere dag heerlijke gerechten online zet. Gerechten die zij klaarmaakt voor haar gasten in de gîtes en luxe lodgetenten op vakantieverblijf […]

Homemade scones met clotted cream en jam

Homemade scones met clotted cream en jam

Toen Marks & Spencers nog in Den Haag was kocht ik ze nog wel eens kant-en-klaar: scones. Maar sinds ik weet hoe makkelijk je ze zelf kunt maken (en hoe lekker ze dan zijn) bak ik ze gewoon zelf. En helaas is Marks & Spencers ook vertrokken, wat een gemis! […]

Zelf stokbrood bakken

Vaker zelf brood bakken. Dat is iets wat ik echt vaker wil gaan doen dit jaar. Want niets is lekkerder dan zelfgebakken brood! En ook het huis ruikt fantastisch. Verwacht dus een hoop broodrecepten op mijn blog. Dit keer wilde ik graag zelf stokbrood bakken. Ik vond een prima recept bij […]

Engelse flapjacks

Traditionele Engelse flapjacks

Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Engeland at ik voor het eerst flapjacks. Flapjacks zijn een soort van havermoutkoeken die sinds de 17e eeuw in Engeland worden gegeten. En echt ontzettend lekker en eenvoudig om te maken. Heb jij weleens Engelse flapjacks gegeten? Ze zijn heerlijk bij de thee of om als […]

Rabarber crumble

Zelf rabarber crumble maken

In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag […]

Siciliaanse cannoli

Siciliaanse cannoli met advocaat van limoncello

Er zijn soms van die kookboeken waaruit je alles wel zou willen maken. Waar dan allemaal briefje uitsteken bij de recepten die nog op je foodbucketlist moeten komen. En die van mij die groeit alleen maar, in plaats van dat die kleiner wordt. Uit het prachtige boek ’ De Brabander […]

Gingerbread granola (kerst granola)

Soms kun je op de gekste momenten geïnspireerd raken voor een recept. Zo stond ik laatst in de Duitse supermarkt Real (waar de bakafdeling echt een hemel is voor foodies) met schattige mini gingerbread mannetjes in mijn hand. En meteen dacht ik aan een recept voor zelfgemaakte granola. Gingerbread granola in […]

roomboter kerstkransjes

Homemade kerstcadeaus: roomboter kerstkransjes

De leukste, mooiste en lekkerste cadeautjes zijn homemade. Want altijd lekker en gemaakt met liefde en aandacht. Daar kunnen geen diamanten tegen op! Op mijn blog heb ik al verschillende homemade kerstcadeaus staan. Van salted caramel tot kerst merengue schuim. Vandaag het recept voor een echte klassieker: roomboter kerstkransjes Mooi […]

breekbrood met walnoten

Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas

Iedere keer als ik weer eens brood maak denk ik, waarom doe ik dit niet vaker? Vers gebakken brood is zo lekker! Nou kan je het maken van dit breekbrood niet echt ‘brood bakken’ noemen, want ik gebruik hiervoor kant-en-klaar croissantdeeg. Maar de smaak van warm versgebakken breekbrood met walnoten […]