Bakken

Aachener printen

Traditioneel kerstrecept: Aachener printen

Er zijn van die blogs die je meteen aanspreken en die een verfrissend andere inhoud hebben dan het – best vaak – eenzijdige bloglandschap. De blog My inner Victorian is er zo eentje. Met mijn passie voor geschiedenis en voor alles wat Engels is ben ik echt fan geworden van […]

bûche de noël

Bûche de noël met pepermuntcreme

Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog Deb’s bakery & kitchen. Tot mijn grote plezier mag ik wel zeggen, want bijna alles wat Debbie bakt of kookt wil ik ook wel maken! Mijn oog viel al snel op de chocoladecakerolletjes uit the Great British bake off. Geïnspireerd op […]

chocolade-karamel plaatkoek

Chocolade-karamel plaatkoek

Vorige week liet ik al een recept van pompoensoep zien waarin ik gebruik maakte van essentiële olie. Voor het tweede recept waarbij ik gebruik heb gemaakt van de essentiële olie, heb ik gekozen voor een recept van Donna Hay. En wel die van haar waanzinnig lekkere chocolade-karamel plaatkoek. Als je […]

Wegen en meten = weten!

Het leuke van koken is dat je op je gevoel en smaak kunt werken. Nog een beetje van dit, een snufje van dat, en tussentijds steeds goed proeven. Bakken daarentegen is weer een heel ander verhaal. De maatvoering luistert nauw, en alle ingrediënten moeten zorgvuldig worden afgewogen. Voor een goede […]

Zelf mergpijpen maken

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Lianne: de Zoetekauw. Zowaar een opgave, want bijna alles wat zijn maakt ziet er verrukkelijk uit. Neem zeker een keer een kijkje! Toch was ik er vrij snel uit, en dat komt ook omdat zelf mergpijpen maken […]

Blue velvet cake

Blauw is mijn lievelingskleur! Nu zie je qua voeding niet zo heel veel blauws voorbijkomen. Blauwe bessen. Blue Curacao. Blauwe M&M’s. Dat was het wel zo’n beetje. Of het moet uit dat gekke Amerika komen, zoals deze prachtige blue velvet cake. Blue velvet cake Red velvet cake, daar had ik […]

Reese’s peanutbutter cupcakes

Het blijft een wonderlijk fenomeen: hoe alles wat uit Amerika komt cool is. Voor de jeugd van tegenwoordig in ieder geval. Van Mountain Dew tot mac’n cheese en van Starbucks tot KFC, Bodhi is fan! Samen met hem maakte ik daarom deze fantastisch lekkere Reese’s peanutbutter cupcakes. All American food […]

Bakken bij Robèrt

Een weekend rust, natuur en bakken bij Robèrt

Vorig weekend was even een weekend voor mijzelf. Geen kinderen, geen man, geen huishouden, maar op zoek naar innerlijke rust. Waar kan je dat beter doen dan in het Brabantse land? De dag startte met een heerlijke geleide meditatie waardoor ik even niet in mijn hoofd bezig was met de […]