Deze croissant cereals zijn een ware TikTok trend en moest ik gewoon ook een keertje maken! Super leuk om te doen met kinderen, en daarom ook het ideale moederdagontbijtje. Cereals Cereals – of in gewoon Hollands ontbijtgranen – zijn vooral in Amerika populair. Ontbijtgranen in een kom melk is daar […]
Bakken
Croissant hoorntjes met aardbeienroom
Moederdag en Danerolles croissants zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan al sinds 1974, en sinds die tijd maakte 6-jarige Anne-Marie ze met liefde klaar voor haar moeder. En ook vandaag de dag zijn deze handige croissantjes het ideale weekend ontbijt. Maar je kunt er nog veel meer […]
Kokosnestjes met paaseieren
Nog op zoek naar een leuk en eenvoudig gerechtje om te serveren met Pasen? Zoek niet verder. Deze kokosnestjes met paaseieren zijn klaar in een mum van tijd. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig! En een oven natuurlijk. Kokosnestjes Voor de kokosnestjes gebruik ik het recept voor de […]
Paas meringue en pavlova
Er zijn van die dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen. De meest voor de hand liggende: eieren. En daar kun je ontzettend veel mee maken. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden hoe je met slechts een paar ingrediënten steeds weer volledig verschillende gerechten kunt maken. Zoals deze heerlijke paas […]
Sneeuwster maken
lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Een echte ouderwetse taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee! Wat is een […]
Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten
De noten waren in de aanbieding! En aangezien ik dol ben op noten sloeg ik flink in. Hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten en amandelen. Heerlijk als tussendoortje, door de sla, als notenboter, in de pastasalade of natuurlijk om mee te bakken. Omdat ik zoveel had ingeslagen en noten niet eeuwig vers […]
Valentijn schuimkusjes
Op Instagram volg ik natuurlijk een heleboel andere foodies. Om inspiratie op te doen en omdat ik geniet van alles wat met eten te maken heeft. Ook volg ik mensen met skills die ik nooit zal krijgen maar waarvan ik toch onwijs kan genieten. Zoals Rosan van Roosbakt. Zij inspireerde […]
Roze oliebollen
Zelf oliebollen bakken is leuk om te doen. Ze zijn gegarandeerd heerlijk vers en vele malen goedkoper dan een bolletje dat je scoort bij de oliebollenkraam. Voor een leuke samenwerking op Instagram besloot ik roze oliebollen te maken! Roze oliebollen Voor het kleuren van het beslag gebruikte ik rode voedselkleurstof. […]
Kerstkoekjes bakken
Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]
Jamkoekjes uit Linz – Linzer Augen
Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]