Zin in een makkelijke warme lunch voor één? Zoek niet verder! Want deze plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas zijn alles wat je nodig hebt.
Mini plaattaartjes
Ik heb altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen. Het is zo veelzijdig te gebruiken, van zoete lekkernijen tot hartige lunch gerechten. Zoals mini plaattaartjes! Ik maakte eerder al mini plaattaartjes met tuinbonen en een versie met cantharellen. Deze versie heeft alle smaken van de herfst: vijgen en noten! De zoet-zout combi met de blauwe kaas is om je vingers bij op te eten zo lekker.
Verse vijgen
Verse vijgen zijn zo lekker. Het seizoen loopt van augustus t/m oktober, al zijn ze tegenwoordig wel het hele jaar verkrijgbaar. In het seizoen zijn de vijgen op z’n lekkerst. En op zijn goedkoopst! Maak dan vooral ook een potje vijgenjam, zodat je er nog langer plezier van kan hebben.
Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas
Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas
Ingrediënten
- 2 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1-2 verse vijg
- 50 gram blauwe kaas bv danish blue of gorgonzola
- een paar walnoten grofgehakt
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.2 plakjes roomboterbladerdeeg
- Snijd de plakjes bladerdeeg rondom in (1 cm vanaf de rand) maar niet door.
- Snijd de vijg(en) in plakjes en verdeel over de bladerdeegvellen.1-2 verse vijg
- Verbrokkel de blauwe kaas en verdeel over de vellen. Verdeel hier weer de grofgehakt walnoten over.50 gram blauwe kaas, een paar walnoten
- Bak de mini plaattaartjes in 15 minuten bruin en gaar.