Home » Chocolade fudgetaart

Chocolade fudgetaart

Dit jaar vieren we Bodhi’s verjaardag in Oostenrijk. En eten we vandaag vast ergens een heerlijk gebakje in een konditorei. Maar toen ik Bodhi vorig jaar vroeg wat voor taart hij voor zijn verjaardag wilde (chocoladetaart!) wist ik direct welke ik wilde gaan maken: de chocolade fudgetaart van Oh my foodness. Deze eenvoudige maar goddelijk lekkere taart komt uit haar kookboek Guilty Pleasures.

guilty pleasures

Guilty Pleasures en Reishonger

Hoewel ik helemaal niet zo vaak kookboeken koop heb ik beide boeken van Sabine van Oh my foodness in huis. In zowel Guilty Pleasures als in haar laatste boek Reishonger staan heerlijke recepten die vaak ook nog eens eenvoudig zijn klaar te maken. De titels zeggen het eigenlijk al: in Guilty pleasures vind je recepten voor caloriebommen om schaamteloos van te genieten. Zoals deze chocolade fudgetaart.

In Reishonger combineert Sabine haar twee passies: reizen en eten. Aan de hand van persoonlijke reisverhalen neemt ze je mee op een reis rond de wereld in 65 recepten. Er staan echt heerlijke recepten in!

Chocolade fudgetaart

Chocolade fudgetaart

Deze taart is, zoals gezegd, super eenvoudig klaar te maken (zonder oven!) en ik denk dat er maar weinig mensen zullen zien die deze fudgetaart niet lekker vinden. Bodhi heeft er in ieder geval van genoten!

Wat heb je nodig (taart, ca. 8 personen)

  • 1 pak bastogne koeken
  • 155 gram roomboter (125 + 30 gram)
  • 250 gram pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • cacaopoeder om te bestrooien
  • snufje zout

springvorm van ca. 18-20 cm

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet de randen goed in.

Verkruimel je bastognekoeken. Ik doe dat meestal door ze in een stevige plastic (diepvries) zak te doen en de koek fijn te slaan met een deegroller of zware pan.

Smelt 125 gram boter op een laag vuur . Voeg de koekkruimels toe en roer het geheel goed door elkaar, tot alles goed gemengd is. Doe de kruimels in de springvorm en druk de bodem aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.

Smelt 30 gram boter op een laag vuur in een pan. Voeg de gecondenseerde melk, de pure chocolade in stukjes en een snufje zout toe. Laat op middelhoog vuur alles goed smelten. Blijf erbij en blijf goed roeren. Als alles is opgelost verdeel je de fudge over de kruimelbodem.

Laat in de koelkast minstens 3 uur opstijven. Haal de chocolade fudgetaart uit de vorm en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade fudgetaart
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*