Salted caramel chocolade herfsttaart

Na een fruitige zomer is het nu tijd voor de meer herfstachtige smaken. Zoals bijvoorbeeld deze chocolade herfsttaart met chocolade, honing en noten. Ik gebruikte voor de taart mijn favoriete Tony Chocolonely karamel zeezout reep, maar je kunt ook gewone pure of melk chocolade gebruiken.

Salted caramel chocolade herfsttaart

Voor dit soort taarten gebruik ik de lage metalen taartvormen van Dille en Kamille met uitneembare bodem. Super handig en je taart komt er altijd mooi uit!

Decoreer de taart met mooie herfstchocolaatjes. Is het geen plaatje?

Salted caramel chocolade herfsttaart

Wat heb je nodig:

Bodem:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram koude boter
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 100 ml koud water

Vulling:

  • 100 gram walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 200 gram chocolade (of een Tony Chocolonely karamel zeezout reep van 185 gram)
  • 100 gram boter
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Blindbakvulling of gedroogde bonen
Bakpapier
Lage ronde taartvorm ca. 22 cm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in de keukenmachine de boter, bloem, zout en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en mix tot een deegbal. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm. Druk goed aan en snijd eventuele restjes weg. Leg een vel bakpapier in de vorm en leg hierop de blindbakvulling (of gedroogde bonen). Bak 25 minuten in de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier (voorzichtig, heet!) en bak nog eens 10 minuten tot de bodem gaar en lichtbruin is.

Laat de bodem afkoelen.

Chocolade herfsttaart

Breek de walnoten in grove stukken en roer hier 2 eetlepels honing door. Verdeel dit over de taartbodem.

Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie (in een roestvrijstale kom bovenop een pan met zacht kokend water). Roer goed door en laat vervolgens zo’n 10 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf met twee eetlepels poedersuiker. Spatel de slagroom door het chocolade-boter mengsel en verdeel dit over de taart. Laat zo’n 2 uur opstijven in de koelkast en decoreer met walnoten of herfstchocolaatjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Salted caramel chocolade herfsttaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

5 Comments

  1. Dit ziet er zo ontzettend goed uit! Ik denk dat een beetje kaneel er in misschien ook wonderen doet. Ik hou van kruidige taarten in de herfst! Krijg er helemaal inspiratie van, haha!

  2. Ziet er heerlijk uit! Super leuk ook met die herfstige decoratie.
    Eef recently posted…Apple Crumble (Appel Kruimel Toetje)My Profile

  3. Prachtig om te zien!!

  4. Hmm dit kan niet anders dan heerlijk smaken!

  5. Lekker lekker lekkerrrrr! Mooie taart en die decoratie is ook zo leuk!
    Amina recently posted…Dit zijn de mooiste Beauty adventskalenders 2018My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge