Home » Zonder pakjes en zakjes: hartige taart deeg
hartige taart deeg

Zonder pakjes en zakjes: hartige taart deeg

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan suiker, zout of andere nutteloze ingrediënten binnen te krijgen. In dit deel van de nieuwe rubriek Zonder pakjes en zakjes: hartige taart deeg.

koopmans hartige taart deeg

Uit een pakje

In het diepvriesvak van de supermarkt vind je dit handige pakje hartige taart deeg van Koopmans. Een pak van 450 gram, 10 blaadjes, is volgens hen voldoende voor 2 hartige taarten. De ingrediëntenlijst stelt niet teleur: tarwebloem, water, raapzaadolie, 5% bakkersgist, zout. Plus de mededeling dat het sporen van melk kan bevatten. Voor € 1,25 per pakje ben je dus iets meer dan € 0,60 per taart kwijt. Qua prijs zal je met zelfgemaakt hartige taart deeg niet persé goedkoper uit zijn. Toch zal ik je aanraden hartige taart deeg zelf te maken. Immers: in de tijd dat je de blaadjes moet laten ontdooien is jouw eigen deeg al klaar. En geloof me, deeg gemaakt met roomboter is altijd lekkerder dan met raapzaadolie.

Onderstaand deeg is een wat rijker deeg door de toevoeging van een ei. Je kunt het ei ook weglaten en in plaats daarvan 5 eetlepels koud water gebruiken.

hartige taart deeg

Hartige taart deeg

Wat heb je nodig (deeg voor 1 taart, springvorm van ca. 26 cm.):

 • 175 gram bloem
 • mespuntje bakpoeder
 • Snufje zout
 • 75 gram roomboter
 • 1 ei
 • 2-3 eetlepels koud water

Kneed 175 gram bloem, een mespuntje bakpoeder een snuf zout met 75 gram boter met je vingers tot een rul mengsel. Voeg 1 losgeklopt ei en ca. 2-3 eetlepels koud water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat – gewikkeld in plastic – even rusten in de koelkast. Klaar!

Bewaar het recept voor hartige taartdeeg op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige taartdeeg
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

13 Comments

 1. Hoewel ik ook zelf het liefst mijn eigen hartige taart deeg maak is dit wel een van de dingen die ik ook we eens kant en klaar koop. Ook omdat, zoals jij het zo mooi schrijft, de ingrediëntenlijst niet teleur stelt. Zelfgemaakt is natuurlijk veel lekkerder mede vanwege de roomboter 😉 en wat ik zelf altijd lekker vind dat het deeg wat brosser is, het heeft een lekkerdere bite als je ‘m zelf maakt.

 2. Deeg en ik zijn geen vriendjes helaas. Ik grijp dan ook regelmatig naar kant en klaar deeg. Ik ga mijn leven beteren …

 3. Dit is denk ik het enige pakje dat ik met regelmaat koop 😉 Maar ga dit makkelijke recept zeker eens proberen. Leuk!

 4. Ik moet het ook toegeven: ik koop dit ook wel eens kant-en-klaar. Snel eens zelf maken want het is zo te zien erg makkelijk.

 5. Goede tip!! Ik onthou deze!!

 6. Wat makkelijk om dit taartdeeg zelf te maken! Nog nooit gedaan. Dit zijn van die pakjes die ik nog wel steeds koop. Ook het pizzadeeg (die vierkante blaadjes) koop ik vaak. Zo makkelijk.

 7. Ik maak het deeg eigenlijk altijd zelf, smaakt zoooooveel beter en is inderdaad zo klaar. Ik gebruik trouwens geen ei en bakpoeder, maar wel het ijskoude water, hmm heb nu zin in hartige taart!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*