Home » My happy life januari 2017
Restaurant La Palma

My happy life januari 2017

Zo, de kop is er weer af. En over exact 50 nachtjes slapen is het alweer lente! Okay, misschien wat optimistisch gedacht maar ik kijk graag naar ‘the bright side’. Januari was niet echt een hele spannende maand. Al begon de maand natuurlijk bijzonder goed met onze vakantie op La Palma. Kijk je mee naar my happy life januari 2017?

Tazacorte, La Palma

Winterzon

We doen het al een paar jaar en oh wat bevalt het goed, de winterzon opzoeken. Ook dit jaar vierden we oud-en-nieuw op ons favoriete Canarische Eiland La Palma. Met een temperatuur van zo’n 23 graden en behoorlijk wat zonuren is het hier aangenaam toeven in januari. Een nieuwjaarsduik is hier dan ook geen enkel probleem!

We hebben ook weer heerlijk genoten van de verse vis en lokale gerechten. En vooral van de heerlijke cocktails die daar ook nog eens heel betaalbaar zijn. Mojito, Pina Colada, Margherita, iedere avond probeerden we wat anders uit. Ook maakte ze voor Bodhi zonder moeite cocktails ‘sin alcohol’, zodat ook hij met ons mee kon genieten van zijn eigen alcoholvrije Pina Colada.

Ik schreef al eerder over de restaurants op La Palma, en ook dit jaar bezochten we weer al onze favoriete restaurantjes. Zoals Los Braseros, op de foto hieronder. Waar je je vlees buiten geserveerd krijgt op een eigen tafel bbq! Helaas is alleen de Thai in Puerto Naos gesloten, wat een gemis!

Restaurant La Palma

Ziek

Toen rond 10 januari het gewoon leven weer zou moeten gaan beginnen werd ik helaas ziek. Niets ernstigs, maar net als half Nederland was ik flink verkouden en had enorm veel last van mijn kaak- en hoofdholtes. En dus bleef ik de eerste werkweek na de vakantie noodgedwongen thuis. Veel slapen, beetje lezen, en veel lusteloos op de bank hangen eigenlijk. Het is niet anders, maar leuk is het niet.

perskaart

Events

Ik bezocht begin januari de Horecava, iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond. Ik deed er – met mijn eigen perskaart (hoe stoer is dat?!) verslag van de noviteiten op het gebied van ‘no waste’ en ‘digitaal’. Denk aan bier van regenwater en wijn proeven met een virtual reality bril op. Ik had nog een aantal andere leuke events maar die heb ik helaas moeten afzeggen. Deze maand stond vooral in het teken van de middelbare schoolkeuze van Bodhi. Hij zit nu in groep 8 en deze maand bezochten we meerdere open dagen en informatieavonden. Een spannende maar ook lastige beslissing! En tussendoor haalde hij ook nog even zijn oranje slip bij Ju Jitsu. Trotse mama. En hij zakte door het ijs…. De schrik zat er goed in, zowel bij hem als bij mij. Ik hield het er maar op dat iedere gezonde Hollandse jongen dit een keer moest meemaken.

Pekingeend

Uit eten

Als gezin hebben we een gezamenlijk goed voornemen voor 2017: om vaker uit eten te gaan (eens in de twee weken is het streven) én om vaker te kiezen voor nieuw in plaats van vertrouwd. Dus aten we deze maand voortreffelijke Peking Eend bij Full Moon City in China Town Den Haag en langzaam gegaarde varkenswang met een jus van citroengras bij Eten bij Werelds. Van die laatste volgt nog een review!

Om dit goede voornemen een positief zetje in de rug te geven won ik met een ingezonden recept op de Facebookpagina van Santa Maria Tex Mex een dinercheque van maar liefst 150 euro!

-50 kilo!

Hoe fijn is het om het nieuwe jaar eens NIET te beginnen met goede voornemens van afvallen en meer bewegen? Op La Palma hebben we geweldige wandelingen gemaakt en was mijn stappengemiddelde 14.000 passen per dag. En, trompetgeschal en tromgeroffel, ik heb mijn -50 kilo doel gehaald!! Ik ben zo trots en blij, het is met geen pen te beschrijven! Op 1 maart is het precies een jaar geleden dat ik ben geopereerd. Ik zal tegen die tijd nog wel een keer aandacht besteden aan het hele proces, inclusief voor- en nafoto’s.

Op naar februari, een fijne korte maand die ons weer dichter bij de lente gaat brengen! Hoe was jouw januari? Heb jij nog goede voornemens gemaakt en hoe staat het daar mee?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

10 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat een leuk stuk heb je weer geschreven. Leuk goed voornemen om eens in de twee weken uit eten te gaan ! Mijn goede voornemen is om dit jaar gezond te blijven (voorzover ik dat zelf in de hand heb natuurlijk) en geen rare ongelukken meer te krijgen (voorzover ik dat zelf in de hand heb). Ook wil ik wat kilo’s afvallen (wat ik wel zelf in de hand heb). En verder zie ik wel wat er op mijn pad komt komend jaar.

    • Dank je Karin! Ik hoop ook voor je dat je dit jaar wat meer geluk krijgt qua gezondheid! Afvallen blijf lastig hè. Misschien hopen extra veel logeerhondjes en veel wandelen?

  2. Leuk verhaal annemarie

  3. Poeh, je zoon door het ijs. Wat een schrik en gelukkig liep het goed af.. Wat vreselijk knap om vijftig kilo af te vallen. En wat lijkt mij de winterzon een heerlijk iets. Misschien bedenk ik ook ooit zoiets!! Op naar de lente!!!!

  4. Je hebt weer een leuk en mooi stukje geschreven. En -50 kg daar mag je trots op zijn. Succes met je blog. Ziet er weer super uit.

  5. Dat ziet er heerlijk uit, en die tafel bbq is zo gaaf! Wauw -50?!! Wow!! Dat is knap, liefs Josine

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*