Gevulde portobello met camembert en honing

Gevulde portobello met camembert en honing

Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitchen. Geen onbekende voor mij, ik mocht op de blog van Stéphanie al een keer mee doen aan de rubriek ‘Een kijkje in de keuken van…’!

Gevulde portobello met camembert en honing

Kiezen, kiezen, kiezen

Een keuze maken uit een enorme hoeveelheid lekkere recepten is altijd het leukste en tegelijkertijd ook het moeilijkste van de foodblogswap. Stéphanie is net als ik dol op lekker eten en drinken (alhoewel, zijn alle foodbloggers dat niet?). Als ik een keuze wil maken houd ik meestal mijn eigen ellenlange ‘to cook’ lijst in gedachte. Wat staat daar nog op wat ik hier ook tegenkom? Mijn oog viel dus al snel op de gevulde portobello met geitenkaas.

Voor- of lunchgerecht

Ik heb nog niet zo heel veel voorgerechten op mijn blog dus dit gerechtje is een leuke aanvulling. Ik at deze portobello’s overigens zelf als warme lunch, en at ze dan ook allebei. Je kunt er dan eventueel nog een kleine salade bij serveren.

Gevulde portobello met camembert en honing

Gevulde portobello met camembert en honing

Wat heb je nodig (voorgerecht, 2 personen)

  • 2 portobello’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje camembert
  • Eetlepel pijnboompitjes
  • Honing
  • 2 takjes verse tijm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het steeltje van de portobello en snijd in stukjes. Snij de ui en en de knoflook fijn. Bak deze, samen met de fijngesneden portobello steeltjes, in een beetje olijfolie, glazig n een paar minuutjes. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de portobello’s in een ingevet ovenschaaltje en smeer de binnenkant in met een beetje olijfolie. Vul ze met het uimengsel. Leg hierbovenop dunne plakjes camembert en bestrooi met de pijnboompitjes. Ris de blaadjes van de tijm en strooi er op.

Bak ca. 15 minuten in de oven. Sprenkel er vlak voor serveren nog wat honing over.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde portobello met camembert en honing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

3 Comments

  1. Zeg, die portobello’s heb je toch wel zelf gekweekt hè? En die honing is wel van je eigen bijen toch? 😉
    Ziet er weer heerlijk uit Anne-Marie!
    Esther recently posted…Foodblogswap tijd: pindakaas/chocolade bonbonsMy Profile

  2. Karin van Dam

    lijkt me heerlijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge