mini steak tartare

Mini steak tartare

Steak tartare is bij uitstek een gerecht voor het kerstdiner. Het is bijzonder, lekker en het kost niet veel tijd om te maken. Ik maakte een mini steak tartare, om te serveren als voorgerecht.

mini steak tartare

Je kunt – om de steak tartare mooi op het bord te krijgen – een serveerring gebruiken. Maar toen ik op zoek was naar een geschikte maat liep ik tegen mijn koekjesvormen aan. Een mini steak tartare in stervorm, dat is pas kerst! Heb je geen koekvormen of serveerring, dan kun je bijvoorbeeld ook een leeg conservenblikje (b.v. mini blikje groente van Bonduelle) gebruiken. Bovenkant en bodem verwijderen en even afwassen.

Mini steak tartare

Wat heb je nodig? (voorgerecht voor 4 personen)

  • 200 gram verse kogelbiefstuk (van de slager!!)
  • flinke theelepel kappertjes
  • 4 kleine augurkjes (cornichons zijn de lekkerste)
  • 4 kwarteleitjes (vers)
  • peper en zout
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • Tabasco naar smaak
  • (eventueel) mosterd naar smaak

Snijd de biefstuk in zo klein mogelijke stukjes met een scherp mes. Je kunt ook aan de slager vragen of hij het voor je wil snijden.

Hak de kappertjes en de augurks zo fijn mogelijk. Doe de biefstuk, kappertjes en augurk samen in een kom, roer om en breng op smaak met Worcestersaus, tabasco, (eventueel) mosterd, peper en zout.

Leg de koekjesvorm of serveerring op een mooi bord en vul met ¼ van de steak tartare. Druk goed aan en verwijder de ring.

Breek voorzichtig het kwarteleitje (klein tikje met een mes is wel handig), laat iets van het wit weglopen en leg de halve dop met hierin het eigeel op de mini steak tartare.

mini steak tartare

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini steak tartare
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

One Comment

  1. Oh zo lekker. Ik hou er alleen echt van als het goed is gemalen. Als ik de stukjes nog proef, vind ik het minder. Mijn oma maakte het zo heerlijk. En als ik in Belgie ben, bestel ik het meteen (daar zijn ze er echt goed in). Liefde voor de steak tartare!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*