Home » Millefeuille met gerookte forelcrème
millefeuille met gerookte forelcreme

Millefeuille met gerookte forelcrème

Je zou deze millefeuille met gerookte forelcrème ook ‘hartige tompouce met vis’ kunnen noemen maar millefeuille klinkt net even wat chiquer toch? En dat willen we graag met kerst. Chique voor het oog en oor, maar eenvoudig te maken en heerlijk van smaak! Een ideaal voorgerecht voor jouw kerstdiner of als onderdeel van een kerst high tea!

millefeuille met gerookte forelcréme

 

Millefeuille

Millefeuille is Frans voor 1000 laagjes. Nou zal dit bladerdeeg vast geen duizend laagjes hebben maar je snapt wat er bedoeld wordt. Deze hartige tompouce is eigenlijk heel eenvoudig te maken en ook prima voor te bereiden. Maak je de bladerdeeg tompouce al een dag of 1-2 eerder klaar, bewaar deze dan in een luchtdichte trommel. Je kunt er ook kiezen voor kiezen een extra laag aan de tompouce toe te voegen. Je gerechtje wordt dan wel wat zwaarder. Heb jij al eens gelezen wat eigenlijk de geschiedenis van de tompouce is?

millefeuille met gerookte forelcréme

Gerookte forelcrème

Ik gebruikte voor de vulling gerookte forel. Je kunt ook paling nemen. Lekkerder, maar ook een stuk duurder. En verwerkt in een crème vind ik het verschil eigenlijk minimaal. Je vindt gerookte forel vacuüm verpakt in het visschap van vrijwel iedere supermarkt. Een heerlijk en betaalbaar stukje vis!

millefeuille met gerookte forelcreme

Millefeuille met gerookte forelcrème

Wat heb je nodig (4 personen)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je vier plakjes hebt. Bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in ca. 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Snijd met een scherp mes ieder plakje overdwars doormidden zodat je twee helften hebt.

Meng in een keukenmachine 100 gram van de gerookte forel met de crème fraiche en de mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk de onderste helften van de millefeuille met de gerookte forelcrème en verdeel hier de resterende 25 gram gerookte forel over. Leg de andere helft (met de sesamzaadjes) er boven op. Serveer direct.

Bewaar het recept voor millefeuille met gerookte forelcrème op Pinterest:

millefeuille met gerookte forelcrème

Summary
recipe image
Recipe Name
millefeuille met gerookte forelcrème
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Oeh, dat ziet er lekker uit, ga ik onthouden voor de komende kerstdagen.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*