Home » Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème
Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Vorig jaar was de eetbare amuselepel met truffelcrème een groot succes. Vooral in combi met de winactie van de leuke lepelvormpjes. Deze keer maak ik een eetbare amuselepel met gorgonzolacrème. Een dergelijke uitsteekvorm voor een eetbare amuselepel koop je bij Bol.com.

Eetbare amuselepel met truffelcreme

Eetbare amuselepels voorbereiden

Zowel de eetbare amuselepels als de gorgonzalacrème kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar de amuselepels in een afgesloten trommel en de gorgonzolacrème in een spuitzak in de koelkast. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog de bordjes op te maken en de crème op te spuiten. Wel zo makkelijk.

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Bladerdeeg

Als je toch kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt (je haalt een heleboel lepels uit één zo’ rol!) steek dan ook meteen wat leuke kerstvormpjes (zoals sterren of gingerbreadmen) uit het bladerdeeg. Doen het namelijk perfect bij een amusesoepje of op de borrelplank! Ik bestrooide de lepels met geschaafde amandelen. Als variatie zou je ook geraspte kaas of bijvoorbeeld maanzaad kunnen gebruiken. Wat jij lekker vindt!

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Eetbare amuselepel met gorgonzalacrème

Wat heb je nodig:

  • Rol vers bladerdeeg (of velletjes diepvriesbladerdeeg)
  • 1 ei
  • (eventueel) geschaafde amandelen, maanzaad of geraspte kaas
  • Twee eetlepels mascarpone
  • 25 gram gorgonzola (of Danish Blue als het wel wat scherper mag)
  • Versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met de uitsteekvorm lepels uit het bladerdeeg. Druk de ronding van de lepel iets in met de achterkant van een theelepeltje. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met geschaafde amandelen die je iets fijn hebt geknepen, maanzaad of geraspte kaas.

Leg de lepels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Roer de mascarpone los met de gorgonzola of danish blue. Breng op smaak met zwarte peper. Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de lepels.

Serveer direct na het opspuiten.

Bewaar het recept voor eetbare amuselepel met gorgonzalcrème op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Eetbare amuselepel met gorgonzalacrème
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*