Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Vorig jaar was de eetbare amuselepel met truffelcrème een groot succes. Vooral in combi met de winactie van de leuke lepelvormpjes. Dat gaan we dus dit jaar maar eens overdoen! Deze keer maak ik een eetbare amuselepel met gorgonzolacrème. En in de My happy kitchen adventskalender op Facebook en Instagram maak je vandaag (alleen op zondag 8 december 2019) kans op één van de zes lepelvormen

Eetbare amuselepel met truffelcreme

Voorbereiden

Zowel de eetbare amuselepels als de gorgonzalacrème kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar de amuselepels in een afgesloten trommel en de gorgonzolacrème in een spuitzak in de koelkast.

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Bladerdeeg

Als je toch kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt (je haalt een heleboel lepels uit één zo’ rol!) steek dan ook meteen wat leuke kerstvormpjes (zoals sterren of gingerbreadmen) uit het bladerdeeg. Doen het namelijk perfect bij een amusesoepje of op de borrelplank!

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Eetbare amuselepel met gorgonzalacrème

Wat heb je nodig:

  • Rol vers bladerdeeg (of velletjes diepvriesbladerdeeg)
  • 1 ei
  • (eventueel) geschaafde amandelen
  • Twee eetlepels mascarpone
  • 25 gram gorgonzola (of Danish Blue als het wel wat scherper mag)
  • Versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met de uitsteekvorm lepels uit het bladerdeeg. Druk de ronding van de lepel iets in met de achterkant van een theelepeltje. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met geschaafde amandelen die je iets fijn hebt geknepen.

Leg de lepels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Roer de mascarpone los met de gorgonzola of danish blue. Breng op smaak met zwarte peper. Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de lepels.

Serveer direct.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*