Home » DIY kerstslinger van sinaasappel, laurier en kaneel
DIY kerstslinger

DIY kerstslinger van sinaasappel, laurier en kaneel

Geïnspireerd door de leuke diy’s op Christmaholic en de mooie slingers die ik op Pinterest voorbij zag komen, ben ook aan de slag gegaan met mijn eigen foodie kerstslinger. En die is best goed gelukt al zeg ik het zelf! Vandaag de DIY (hip voor Do It Yourself of doe-het-zelf) voor een kerstslinger van sinaasappel, laurier en kaneel!

DIY kerstslinger

Sinaasappels drogen

De meeste tijd voor het maken van deze kerstslinger gaat zitten in het drogen van de sinaasappelschijfjes in de oven. Verwarm de oven voor op 115 graden. Snijd de sinaasappel (ik gebruikte er 3, gewone handsinaasappelen) in zo dun mogelijke schijfjes. Dep ze droog met wat keukenpapier en leg ze los op het rooster van je oven. Gebruik geen bakpapier, zo drogen ze het snelst.

Droog de schijfjes in ca. 3 uur in de oven. Draai ze ieder uur voorzichtig om. Check na drie uur of ze genoeg zijn ingedroogd. Laat desnoods wat langer in de oven. Haal het rooster uit de oven en laat de sinaasappelschijfjes op het rooster nog 24 uur indrogen aan de lucht.

DIY kerstslinger

Laurier & kaneel

Kaneelstokjes en laurier koop je het beste bij de Turk of toko, daar zijn ze veel goedkoper. Mijn kaneelstokjes komen uit Indonesië! Maak met een boortje (dremel of handboortje) een gaatje in het midden van het stokje. Maak met een naald een gaatje in het midden van de laurierblaadjes. Voorzichtig, de blaadjes scheuren gemakkelijk.

DIY kerstslinger

Kralen of dennenappels

Ik wisselde de sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en laurierblaadjes af met houten kralen en kleine takjes. Je kunt van alles gebruiken wat je leuk lijkt, bijvoorbeeld kastanjes, dennenappeltjes of gedroogde bessen. De slinger staat super gezellig in de keuken!

DIY kerstslinger

DIY Kerstslinger van sinaasappel, laurier en kaneel

Neem een stuk stevig draad van ca. 70 cm. Leg onderin een knoop. Rijg er met behulp van een dikke naald afwisselend de sinaasappelschijfjes, houten kralen, laurierblaadjes en kaneelstokjes aan. Maak af met een mooie strik! Als je nog sinaasappelschijfjes over hebt, dan kun je die ook met een mooi lintje in de boom hangen!

Nog op zoek naar meer leuke kerst DIY’s?

Bewaar deze DIY voor het maken van een kerstslinger van sinaasappel, laurier en kaneel op Pinterest:

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*