Home » Allerhande kerst trends 2019
Allerhande cover kerst

Allerhande kerst trends 2019

Nu het Sinterklaas is geweest mag ik van mijzelf echt losgaan met Kerst. En hoe kun je dat beter doen dan met de kerst Allerhande?! Die ligt vanaf vandaag in de winkel maar ik had de eer om vorige week al aanwezig te zijn bij de presentatie van de cover tijdens een heerlijk kerstdiner! Vandaag deel ik met jullie de Allerhande kerst trends 2019 en leuke feiten en weetjes.

Allerhande kerst trends 2019

Allerhande kerst trends 2019

Uit het onderzoek dat Albert Heijn liet uitvoeren over wat wij nu het liefste eten met kerst blijkt dat de meeste Nederlanders gaan voor klassiekers. Ruim de helft (56%) zet de garnalencocktail en rollade op tafel. En een even grote groep (57%) doet dit ieder jaar weer! Zes op de 10 gaven aan nooit uitgekeken te raken op klassiekers en hopen deze ook weer op het menu aan te treffen.

Allerhande kerst trends 2019

21 favorieten

Uit dit onderzoek kwamen 21 favorieten naar voren die Albert Heijn dit jaar deelt in de Allerhande, op gerechtkaartjes in de winkel en in de app. En wil je toch een beetje variëren op deze klassiekers? Van ieder gerecht heeft Albert Heijn ook een recept met een twist gemaakt. Van bijvoorbeeld een vega Wellington of een pasteitje met jackfruitragout. Of deze pistachemeringue taart met frambozen van de Allerhande kerstcover!

Allerhande kerst trends 2019

Kerst Allerhande

De Kerst Allerhande is dit jaar – met 227 pagina’s – dikker dan ooit! En opgebouwd als hét kerstkookboek met alle klassiekers van Nederland, op verschillende kookniveaus: van ultiem gemak tot voor wie lekker zelf wil koken en alles daartussenin. Wat zijn nu eigenlijk die klassiekers?

Voorgerechten: garnalencocktail, gerookte zalm met mierikswortelcreme, carpaccio, coquilles, ossenstaartsoep en pasteitjes met kipragout.

Hoofdgerechten: kalkoen, varkenshaas met champignonsaus, biefstuk met klassieke sauzen als bearnaisesaus, beef Wellington, scholrolletjes met zalm, hertenbiefstuk met cranberrysaus, boeuf bourguignon, rollade

Bijgerechten: o.a. geroosterde aardappelen, haricot verts in spek, stoofpeertjes, aardappelgratin, pommes duchesse

Nagerechten: meringuekrans, tiramisu, crème brulee, chocolademousse, baked alaska

Allerhande kerstdiner

Feiten en cijfers

  • Bijna de helft van de Nederlanders gourmet met Kerst
  • Albert Heijn bezorgt de kerstboodschappen bij zo’n 175.000 klanten
  • Met een oplage van 2,3 miljoen is Allerhande het grootste food/kerst-magazine van Nederland
  • Tijdens het kerstdiner ligt er op zo’n zes miljoen borden een gerecht dat klaargemaakt is met ingrediënten van Albert Heijn
  • Ruim 33% van alle Nederlanders kookt met Kerst een recept uit de Allerhande
  • Toch nog wat vergeten? Op eerste kerstdag zijn bijna 500 winkels geopend, op tweede kerstdag 900.
  • Hulp nodig bij een recept? Je kunt de culinair redacteuren van de Allerhande in de week voor Kerst ook appen via 06 48 48 40 40.

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*