Schol-zalmrolletjes

Schol-zalmrolletjes in witte wijn roomsaus

Omdat mijn man geen visliefhebber is – “ik eet niets wat gezwommen heeft” – heb ik thuis lang geen vis klaargemaakt. Als we uit eten gaan kies ik vaak voor vis, en ik eet ook wel regelmatig een haring of garnalen, maar echt koken met vis, dat deed ik niet vaak. Maar nu ik een zoon heb die net zo dol is op vis als ik gaat het er hier in huis weer ‘fishy’ aan toe. Pannen vol met mosselen, spaghetti alle vongole, kom maar door!Afgelopen Pinsterweekend maakte ik deze heerlijke schol-zalmrolletjes, gestoofd in een witte wijn-roomsaus. Om je vingers bij op te eten zo lekker! Ik serveerde er gebakken krieltjes bij (lekker ook met de witte wijn roomsaus) en een frisse salade.

Schol-zalmrolletjes

Ik eet graag schol. Het is betaalbaar, lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Bovendien is schol – als je tenminste kiest voor schol met het duurzaamheidskenmerk van de Marine Stewardship Council (MSC) – ook nog eens heel verantwoord!

Schol wordt gevangen in onze eigen Noordzee en koop je het liefst vers. Maak het jezelf gemakkelijk en koop filets (schoongemaakt en graatvrij) of bak een hele schol; net even wat smaakvoller en de graat laat zich makkelijk verwijderen. Scholfilets kun je ook in de diepvries vinden.

Schol-zalmrolletjes in witte wijn roomsaus

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 3 verse scholfilets
  • eetlepel citroensap
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 eierdooier
  • peper en zout

Cocktailprikkers

Halveer de scholfilets in de lengte zodat je 6 lange stukken hebt. Bestrooi met zout en besprenkel met de citroensap. Verdeel de zalm over de 6 stukken scholfilet. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.

Doe de rolletjes in een kleine (koeken)pan en begiet ze met de witte wijn. Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes stoven. Keer halverwege (is een beetje een gedoe met de prikkers….).

Neem de rolletjes voorzichtig uit de pan en leg ze in een diep bord. Roer de room door de overgebleven witte wijn in de pan. Klop de eierdooier los in een beker en roer deze door het room-wijn mengsel. Blijf voortdurend roeren en breng net tegen de kook aan (let op, laat het niet koken). Breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de schol-zalmrolletjes terug en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer met gebakken krieltjes en een salade.

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Schol-zalmrolletjes in witte wijn roomsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

10 Comments

  1. Heerlijk, schol! Leuke combi zo met de zalm en die saus klinkt verrukkelijk!
    Sandra recently posted…Ode aan… BloemkoolMy Profile

  2. Karin van Dam

    Heerlijk ga ik zeker een keertje proberen

  3. Dit lijkt mij echt waanzinnig lekker! Mooie combinatie ook schol en zalm. Ik krijg direct zin om in de keuken te duiken en vanavond een lekker diner met vis te maken, yum 🙂

  4. Klinkt lekker! Prachtig bord ook!
    MARIJKE recently posted…Magere mango cheesecakeMy Profile

  5. FabulousHeidi

    Ohhh om te watertanden! Heerlijk recept! Jammer dat manlief niets eet dat gezwommen heeft hihi!
    FabulousHeidi recently posted…Bagel met zalm en avocado-grapefruit salsaMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge