vis

kokosgarnalen met mango chilisaus

Kokosgarnalen met mango chilisaus

Zomer op je bord, zo kan ik deze kokosgarnalen met mango chilisaus het best omschrijven. Dit moet je gewoon een keer maken, zo lekker. Ook als het geen zomer meer is! Kokosgarnalen Ik heb altijd wel een zak grote gepelde garnalen in de diepvries liggen. Want super lekker in de […]

surf en turf spiesjes

Surf en turf spiesjes voor op de bbq

Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes! Surf en turf In 1995 kenden we nog geen Starbucks […]

linguine met pesto van zeekraal

Linguine met pesto van zeekraal en coquilles

Een simpel maar oh zo smaakvol en bijzonder gerecht, deze linguine met pesto van zeekraal. Serveer met gebakken coquilles en waan je op vakantie aan de Italiaanse Riviera! Portofino Zie je jezelf al zitten? Op een zonnig terras in de haven van Portofino? Een koel glas pinot grigio, de geur […]

Pad Thai met garnalen

Pad Thai met garnalen

Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart. Niet alleen leerde ik daar op vakantie de liefde van mijn leven kennen, maar ook zijn we verliefd op de Thaise keuken. Als ik deze pad thai met garnalen eet waan ik me weer op een zonnig strandterras ergens in Thailand. En […]

snelle pasta met gamba's

Snelle pasta met gamba’s

Dit is mijn to go pasta wanneer ik snel klaar wil zijn maar toch extreem lekker wil eten! Deze snelle pasta met gamba’s is klaar binnen 10 minuten en je eet je vingers erbij op. Gamba’s Gamba’s zijn eigenlijk geen garnaalsoort, maar een verzamelnaam voor verschillende tropische reuzezeewatergarnalen. De meest […]

Coquilles met pistachecrumble

Coquilles zijn zo lekker, je kunt me er ’s nachts voor wakker maken! Het is typisch een gerecht dat altijd een ‘groots’ effect geeft maar eigenlijk heel makkelijk (en snel!) te maken is. Voor dit gerecht probeerde ik diepvries coquilles en ik was niet teleurgesteld. Ik maakte de coquilles met […]

Gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst

Sinds ik een contactgrill heb gekocht is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Want wat is grillen lekker, licht en makkelijk! Ik maakte o.a. deze gegrilde kabeljauw met zeewier-sesam korst. Contactgrill De contactgrill die ik kocht is van Cuisinart, de Griddler Elite GR47E. Ik ga er even reclame […]

Orzo met sardientjes

Lauwwarme orzo met sardientjes

Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo met sardientjes bijvoorbeeld Orzo Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in […]

pokebowl met zalm en avocado

Poke bowl met zalm en avocado

Als lunch is zo’n poke bowl met zalm en avocado een ware traktatie. En sinds ik de sesam dressing van Kewpie heb ontdekt moet ik me inhouden dit niet iedere dag te maken! Pokebowl Eten uit een kommetje is al een hele poos hip. Poke bowls of sushi bowls zie je […]

gebakken mosselspiesjes

Gebakken mosselspiesjes met ras el hanout

Mosselen eet ik meestal gekookt (zoals deze met roquefort) maar ook gebakken zijn ze erg lekker. Het kost iets meer tijd maar dan heb je wel een heerlijk borrelhapje: gebakken mosselspiesjes met ras el hanout! Stoommosselen Omdat je de mosselen eerst moet koken maakte ik handig gebruik van de Mossel […]