Home » vis

vis

Spaghetti carbonara met gerookte makreel

Spaghetti carbonara met gerookte makreel

Sinds eind vorig jaar zit er een viswinkel in het winkelcentrum onder mijn huis. Super blij ben ik daarmee, ik ben echt dol op vis. Mijn man helaas niet, daarom eet ik vaak vis als lunch (het voordeel van thuiswerken!). Onlangs maakte ik deze heerlijke variant op de bekende spaghetti […]

Ceviche van coquilles

ceviche van coquilles met mango en passievrucht

Bij restaurant ByAmi at ik laatst een heerlijke ceviche van zeebaars met mango. Zo’n gerechtje blijft dan in mijn hoofd spelen en dus besloot ik mijn eigen variant te maken. Niet met zeebaars maar met coquilles. En met passievrucht! Deze ceviche van coquilles met mango en passievrucht is een heerlijk, […]

Pasta puttanesca met tonijn

Pasta puttanesca met tonijn

Aan de basis van deze heerlijke pasta ligt de bekende sugo alla puttanesca, gemaakt met typisch Zuid-Italiaanse ingrediënten. Ik voegde er nog ui en tonijn aan toe voor een heerlijk bord pasta puttanesca met tonijn! Puttanesca De naam puttanesca behoeft enige uitleg. Puttana betekent namelijk ‘hoer’ in het Italiaans. Alla […]

taco met coconut shrimps

Taco met coconut shrimps

Mijn zoon en ik lunchen ’s middags het liefste warm. En dat hoeft echt geen ingewikkelde warme maaltijd te zijn. Deze taco met coconut shrimps maak je in minder dan een kwartiertje en vormt een heerlijke lunch of lichte maaltijd. Coconut shrimps Je maakt deze coconut shrimps eenvoudig klaar in […]

orzotto met garnalen

Eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe […]

hartige panna cotta met garnalen

Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal

Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Panna cotta Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. […]

Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes

Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes

Het fijne van dit (kerst) voorgerecht? Dat je het prima een dag eerder kunt voorbereiden! Daarnaast zijn de combi van smaken in deze zalmbonbon met gefrituurde kappertjes subliem. Zacht, zilt, zoet, fris en knapperig, allemaal tegelijk. Een eenvoudig gerecht waar je indruk mee maakt! Zalmbonbon Ik vulde de zalmbonbon met […]

risotto met garnalen en zeekraal

Risotto met garnalen en zeekraal

Risotto, ik ben er dol op. Maar aangezien mijn man geen fan is, maak ik het niet zo vaak als ik zou willen. Het is niet echt handig om één portie klaar te maken en het is ook geen gerecht dat je de volgende dag opwarmt. Gelukkig heb ik in […]

Nigiri sushi maken

Nigiri sushi maken

Mijn zoon en ik zijn dol op sushi. Meestal gaan we voor sushi gewoon lekker uit eten, bij Zushi in Amsterdam (met lopende band!) of een all you can eat restaurant. Maar zelf maken is ook leuk en lekker! Ik ben geen ster in het maken van strakke rollen maki […]

10 x de lekkerste recepten met vis

Als ik zou moeten kiezen tussen nooit meer vlees of nooit meer vis dan wist ik het wel. Vlees kan ik best missen, maar vis niet. Vis is heerlijk, veelzijdig en gezond. Helaas denkt mij man daar anders over. Gelukkig heb ik in mijn zoon een partner in crime gevonden […]