Home » Trek me omhoog: Tiramisu!

Trek me omhoog: Tiramisu!

Trek me omhoog, ofwel ‘maak me blij’, dat is de vertaling van het heerlijke Italiaanse dessert tiramisu. Ik was eigenlijk verbaasd dat ik nog niet eerder een recept voor tiramisu op mijn blog had geplaatst. Ik maak het regelmatig, vrienden en familie vragen er ook vaak om. 

 
Tiramisu eenpersoons portie
Meestal maak ik een grote schaal (komt altijd op!) maar onlangs heb ik ook eenpersoons porties gemaakt. Ik gebruikte daarbij Amaretti koekjes in plaats van lange vingers. Makkelijker te doseren en weer eens wat anders. Ik vond persoonlijk de smaak en crunch van de koekjes een lekkere toevoeging maar manlief vindt het feit dat lange vingers zo heerlijke de koffie/amaretto absorberen net even lekkerder!

Wat heb je nodig (schaal of ca. 6 eenpersoons porties):

 • 4 eierdooiers
 • 2 eiwitten
 • 100 gram suiker
 • 500 gram mascarpone
 • cacao
 • 1 pak lange vingers (of grote zak Amaretti koekjes)
 • Ca. twee kopjes sterke koffie/espresso
 • 4 eetlepels Amaretto
 • Schaal (vierkant of ovaal, niet te groot)


Zet twee kopjes sterke koffie en laat die afkoelen. Scheid de eieren. Klop de vier eierdooiers met de suiker tot een mooie gladde creme. Klop twee eiwitten tot een stevig schuim (twee gebruik je er niet).

TiramisuMeng de mascarpone met de eierdooiers en schep hier het eiwitschuim door. Voeg de Amaretto toe aan de afgekoelde koffie en doop hierin één voor één de lange vingers en leg die op de bodem van een schaal. Giet hierover de helft van de mascarponecreme. Beleg opnieuw met in koffie gedoopte lange vingers en eindig met de mascarpone creme. 

Zet de tiramisu zeker 8 uur in de koelkast om alle smaken goed te laten intrekken. Vlak voor het opdienen bestrooien met cacao poeder.


4 Comments

 1. Dit ziet er weer waanzinnig lekker uit! Dol op tiramisu, de combi met Amaretti koekjes lijkt mij erg lekker 🙂

 2. Ik ben er zelf niet zo dol op, maar ik kan de echtgenoot hier ontzettend blij mee maken! (ik heb jarenlang in een pizzeria gewerkt en heb er gewoon te veel van gegeten denk ik :))

 3. Ja ik vond het ook lekker knapperig!

 4. Neh, je kunt nooit teveel tiramisu eten 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*