affogato

Affogato: een lekker, snel een eenvoudig toetje!

Zoals veel Italiaanse gerechten kenmerkt ook dit toetje zich door een combinatie van weinig maar goede ingrediënten. Affogato betekent letterlijk ‘verdronken’ en staat voor ijs dat verdrinkt in koffie. Een heerlijk zomers toetje!Affogato

Klassieke affogato

De klassieke versie van de affogato maak je met slagroomijs en sterke espresso. Niets meer en niet minder. Net als bijvoorbeeld een insalata caprese (tomaat, mozzarella en basilicum) is de som van goede ingrediënten vaak het enige geheim.

Variaties

Maar je kunt natuurlijk variaties bedenken op dit gerecht. Varieer met het ijs (bijvoorbeeld stracciatella-, chocolade of gezouten karamelijs) of voeg er een scheutje likeur als amaretto, licor 43 of tia maria aan toe.

affogato met slagroom

Decoreren en serveren

Ook kun je de affogato naar wens decoreren met chocoladesnippers of bijvoorbeeld fijngehakte hazelnoten of amandelen. Of slagroom.

Je kunt eventueel ook het bolletje ijs in het glas en de espresso er separaat bij serveren. De espresso giet je er dan aan tafel bij.

affogato

Affogato

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 4 bolletjes slagroomijs
  • 4 kopjes vers gezette sterke espresso
  • (naar wens) likeur, decoratie, slagroom
  • 4 mooie glazen

Schep een bolletje ijs in ieder glas. Schenk hierop de sterke espresso en voeg eventueel een scheutje likeur naar wens toe. Decoreer en server direct!

Summary
recipe image
Recipe Name
Affogato
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge