Door gastblogger Dieneke van der Waal – Nu het vakantie is mag het zomerse weer wel beginnen. Natuurlijk hopen we allemaal weer op een zomer zoals die van vorig jaar. Eentje met heerlijke warme dagen en lekker lange avonden. Zeker in de vakantietijd, een tijd waarin we lekker even de boel de boel kunnen laten, even kunnen opladen en bijkomen van alle drukte van het de afgelopen tijd. En lekker mosselen van de BBQ kunnen eten!
BBQ
Op die lange avonden kan dan gezellig de barbecue worden aangestoken en eten we lekker buiten. Over het algemeen laten wij dames het barbecueën aan de mannen over, wat meestal betekent dat er eigenlijk alleen maar vlees wordt gegrild op de barbecue. Nu ben ik, en ik merk steeds meer mensen, niet zo’n vleeseter. Dus meestal grill ik dan een stukje vis, garnaaltjes of wat champignons. Maar wat meer variatie is dan ook van harte welkom.
Laatst kwam ik een leuk receptje tegen voor mosselen op de barbecue, iets wat nooit eerder had geprobeerd. Hierbij worden mosselen in een BBQ pannetje in hooi gegaard, dit leek mij heel lekker. Dus dit ben ik natuurlijk gaan uitproberen……en ik vond het inderdaad erg geslaagd! Echt mosselen met een BBQ smaak. Daarnaast is het heel makkelijk om te maken.
Mosselen van de BBQ
Wat heb je nodig ( 4 personen):
- 1 bak mosselen
- Een BBQ steelpannetje
- paar handen hooi of stro
Spoel de mosselen goed schoon en haal de ‘haren’ er af. Gooi de mosselen die open zijn weg. Laat de rest van de mosselen goed uitlekken tot ze droog zijn. Doe een dun laagje hooi in het pannetje en leg daar een goede laag mosselen op. Zet het pannetje dan op de BBQ en zorg dat het hooi vlam vat. Eventueel kun het hooi ook zelf even aansteken. Laat de mosselen net zo lang op de BBQ staan tot dat ze open gaan en het droog is rondom de mossel – dit duurt ong. een minuut of 10. Zorg er voor dat het hooi helemaal opbrand want anders gaat het aan de mossel zitten. Zodra dit is gebeurd zijn de mosselen klaar.
Serveer het met een lekker dipsausje – cocktail of knoflooksaus.
Sangria
Wat is nu leuker dan bij de barbecue een heerlijk zomers drankje te serveren? En bij een zomers drankje denk ik al snel aan een cocktail of natuurlijk sangria. Een cocktail vind ik eigenlijk altijd meer voor wat later in de avond. Daarom kies ik voor een heerlijke zelfgemaakte sangria
Hiervoor heb je nodig:
- 1 liter rode wijn
- 2 volle glazen 7-up
- 3 shots gin
- 3 shots Grand Manier
- 2 citroenen
- 1 peer
- 1 sinaasappel
- 1 perzik
Snij het fruit in stukjes of plakjes en doe daarna de rode wijn, de 7-up en de shotjes erbij. Zet de sangria daarna een half uur goed koud. Eventueel kan je voor het serveren er nog wat diepvries fruit aan toevoegen want hoe kouder hoe lekkerder!
Ik wens jullie veel lange gezellige zomer BBQ avonden toe….eet smakelijk & PROOST