Home ยป Limoncello mousse met pistache

Limoncello mousse met pistache

Limonello smaakt voor mij naar zomer. Ik heb dan ook altijd een fles in de vriezer liggen. En denk maar niet dat ik het alleen in de zomer drink. Want een herinnering aan mooie zomeravonden proef ik ook gewoon graag in de winter. En deze limoncello mousse met pistache is ook nog eens een mooi en lekker nagerecht voor het kerstdiner!

limoncello mousse met pistache

Limoncello

Wist je dat de smaak van limoncello het beste tot zijn recht komt op -7 graden? Je bewaart โ€˜m daarom ook het beste in de vriezer. De originele limoncello wordt gemaakt van speciale citroenen van het Italiaanse eiland Sorrento. Villa Massa limoncello wordt al sinds 1890 gemaakt op het landgoed van de familie Massa in Sorrento. En dat proef je!

villa massa limoncello

Meer mousse recepten

Dit toetje is licht en fruitig, een mooie afsluiting van een zwaar diner! De smaak te pakken? Maak dan ook eens limoncello tiramisu, limoncello popsicles, limoncello-ricottataart of limoncello snowballs! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!

Limoncello mousse met pistache

Wat heb je nodig (4-6 personen):

  • 4 eieren
  • 1 biologische citroen
  • 80 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 50 ml limoncello (Villa Massa)
  • 40 gram ongezouten pistachenoten (zonder schil)

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit.

Scheid de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de citroenschil tot een dikke lichte massa. Sla de eiwitten in een andere kom stijf. Klop in een derde kom de slagroom stijf met de poedersuiker.

Laat de gelatine 5 minuten weken in een kommetje met koud water. Verwarm het citroensap en de limoncello in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los het op in de citroensap. Laat een paar minuten afkoelen en roer door het eigeelmengsel. Spatel vervolgens eerst de slagroom en dan het eiwitschuim er door. Niet teveel roeren, zorg dat er โ€˜luchtโ€™ in de mousse blijft.

Verdeel de mousse over mooie glazen en zet 2 uur in de koelkast.

Hak de pistachenootjes fijn en decoreer hiermee de mousse.

Voor dit artikel heb ik een product toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
limoncello mousse met pistache
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Ben gek op citroen, dus dit toetje lokt enorm ๐Ÿ˜‰

  2. Prachtig en heerlijk toetje! xxx

  3. Ziet er heerlijk uit! Lekker licht en fris na een kerstdiner. ๐Ÿ™‚

  4. Uhm, volgens mij mis in het recept het moment waarop de limoncello moet worden toegevoegd. Of zie ik iets verkeerd?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*