Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio doet het altijd goed als lekker en luxe voorgerecht tijdens de feestdagen. Maar het is ook leuk – en niet te beschrijven zo lekker – om er eens een carpaccio bonbon met truffelcrème van te maken. Deze combi is echt goddelijk en ziet er ook nog eens feestelijk  uit!

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio

Rond de feestdagen zie je het overal in de winkel liggen, verpakkingen geportioneerde carpaccio, vaak al voorzien van pijnboompitjes, kaas en andere toevoegingen. De lekkerste carpaccio haal je echter bij de slager!

Truffel

De smaak van truffel is er een van luxe. Ik vind het zo lekker! Hier doet de combi van het vlees met de zachte romige truffelcrème het gewoon perfect. Verse zwarte of witte truffels zijn duur, maar met een potje truffeltapenade kom je een heel eind als je pasta’s, risotto of mayonaise op smaak wilt brengen met truffel. Truffeltapenade koop je bij AH of delicatessewinkels.

carpaccio bonbon met truffelcreme

Voorgerecht

Eén bonbon per persoon is voldoende als voorgerecht. Haal ca. een half uur voor serveren uit de koelkast. Decoreer eventueel met wat rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas vlokken en/of geschaafde truffel.

Ken je trouwens de geschiedenis van carpaccio al? Een leuke anekdote voor bij het kerstdiner.

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 250 gram carpaccio
  • 200 gram mascarpone
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Ter decoratie (eventueel): rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas vlokken, geschaafde truffel

Extra: klein borrelglaasje, huishoudfolie

Roer de mascarpone los met de truffeltapenade en de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout.

Carpaccio bonbon maken

Bekleed een borrelglaasje met een ruim stuk plastic folie. Leg hierin een vierde van de carpaccioplakken, waarbij de plakjes elkaar overlappen. Vul met een vierde van de truffelcrème en vouw de bovenkant van de carpacciobonbon dicht. Draai nu de plasticfolie strak aan en verwijder de bonbon uit het glaasje. Leg de bonbon tot gebruik in de koelkast, en tenminste een uur zodat de bonbon goed kan opstijven. Maak zo ook de andere drie bonbons.

Summary
Recipe Name
Carpaccio bonbon met truffeltapenade
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*