Home » My happy life oktober 2018
My happy life oktober 2018

My happy life oktober 2018

Ik heb me aan mijn voornemens gehouden: oktober was een heerlijke ontspannen en rustige maand. En niet in de laatste plaats door het heerlijke nazomerweer! Ook heb ik flink in de agenda lopen schrappen en goed gekeken naar kosten-baten. Wat kost het me aan energie en wat levert het me op. Een fijne maand in balans dus, moet ik echt vaker doen! Kijk je mee naar my happy life oktober 2018?

My happy life oktober 2018

My happy life oktober 2018

Meer rust en balans terugvinden, dat was mijn doel. En dat is heel erg goed gelukt. En het mooie ervan: die rust gaf me weer zoveel zin en energie om de keuken in te duiken. Ik heb zo’n enorme hoeveelheid nieuwe recepten gemaakt, ik kan haast tot de kerst vooruit! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke regenboog plaattaart? Want ik moet toegeven: ik ben toch het gelukkigst als ik in mijn keuken aan het koken of bakken ben of achter mijn computer zit te schrijven. Natuurlijk vind ik al die events en etentjes fantastisch, en ik zal ze ook zeker blijven bezoeken, maar happiness is daadwerkelijk homemade!

My happy life oktober 2018

Ter inspiratie kocht ik dit mooie ‘Het grote vertraag boek’ van Flow voor mezelf. Echt een aanrader! Lekker op de bank met een kop gember thee, en genieten van alle verhalen en leuke extraatjes die Flow er altijd in stopt.

My happy life oktober 2018

Herfstvakantie

Bodhi had een week herfstvakantie. En ook hij had best wel behoefte aan rust en niets doen. Prima toch? Lekker uitslapen, tijd voor uitgebreide lunches, en we hebben zelfs weer twee leuke gerechten gemaakt voor de rubriek My happy kids. Dat was alweer veels te lang geleden!

My happy life oktober 2018

Maar natuurlijk maakten we ook wat leuke uitstapjes. We gingen naar de nieuwe tentoonstelling over reizen in de ruimte in het Museon. Deze dolfijn staat trouwens buiten het museum, en is helemaal gemaakt van plastic afval! ’s avonds gingen we heerlijk uit eten bij Rakang thai, ons favoriete restaurant.

My happy life oktober 2018

En Bodhi en ik deden een dagje ‘culinair’ Amsterdam! Ik had ‘m al vaker verteld over Zushi, het restaurant aan de Amstel waar je sushi van de bar kunt pakken vanaf een lopende band. Daar wilde hij dolgraag een keer eten! Zo gezegd, zo gedaan! En wat was het heerlijk. Hij keek zijn ogen uit in het – megadrukke – centrum van Amsterdam!

My happy life oktober 2018

Ook aten we nog een ijsje bij Bakkerij van der Linde (het lekkerste ijs van Nederland) en kochten we een grote doos Halloween donuts bij Dunkin’ Donuts. We doken nog wat winkels in, kochten vast wat kerstcadeautjes en hadden gewoon een enorm gezellige dag samen. Dat stralende koppie, ik koester dit soort momenten enorm!

My happy life oktober 2018

Blogevents

Ondanks dat ik flink heb lopen schrappen waren er natuurlijk nog wel wat leuke events waar ik mijn gezicht liet zien. Zei er iemand wijn? Jumbo heeft maar liefst 200 nieuwe wijnen in de collectie en die mocht ik in Amsterdam komen proeven. Niet alle 200 hoor 🙂

Osteria Vicini

Ook had ik een gezellige bloggersmiddag bij Osteria Vicini in Rotterdam en een diner bij Jent in Delft.

de hotspots van den haag: Anne+Max

Heel gezellig was ook de opening van Anne&Max in de Fahrenheitstraat. Lekker dicht bij huis! We kregen een kleine wijnproeverij en mochten prosecco cocktails maken! Met zulke borrelplanken erbij: dan ben ik wel een heel blij meisje!

Vanavond (ik schrijf dit op woensdag) gaan Bodhi en ik nog samen uit eten voor Social Deal bij KURK in Den Haag. Daarover lees je volgende week meer!

My happy life oktober 2018

Blogpost

Als huge christmas fan werd ik deze maand enorm verwend door The Bodyshop. Ik kreeg zo’n beetje hun halve kerstcollectie opgestuurd. Zie je me al springen en dansen door de woonkamer?

My happy life oktober 2018

Ook kreeg ik veel mooie kookboeken en de nieuwe foodiebox herfst. Met de gele curry heb ik al een heerlijk gerecht gemaakt (komt in november of december online) en met de mix en enchanted cream ga ik Sinterklaas cupcakes maken.

Kerstmarkt

November

In november is het meestal druk qua events. Ik heb er al een paar op de planning staan waar ik zeker heen wil. Zoals eten bij Zheng (de opvolger van Han Ting in Den Haag)! Ook ga ik een workshop cocktail maken doen in het Hardrock café Amsterdam met Amarula en The Kraken black spiced rum. En het allerleukste: met mijn moeder ga ik weer twee dagen kerstshoppen in Keulen! Zoveel zin in.

bloggers essentials

Ook ga ik deze maand twee keer een presentatie geven over bloggen op mijn werk. Eén keer tijdens Thinkfest, een soort kennisfestival voor alle medewerkers van De Haagse Hogeschool en één keer tijdens het 75-jarig jubileum van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Vind ik super leuk om te doen!

Hopelijk blijft ook november lekker in balans! Heb jij nog leuke plannen voor de komende maand?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

 1. Wini schuster

  Goed van je Anne Marie dat je het wat rustiger aan hebt gedaan in oktober.
  Je hebt het zonder al die extra evenementen al druk genoeg.
  Het is natuurlijk allemaal leuk en interessant maar ook heel vermoeiend.
  Ik verheug me ook op ons jaarlijkse uitje naar Keulen dit keer.

 2. Margrit Arends

  Weer zo’n leuke maand.Ik lees het graag.Allemaal fijne dingen gedaan.En Bodhi geniet mee.Lekkere recepten,kijken welke ik ga maken .Veel liefs.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*