Home » My happy life januari 2019
My happy life januari 2019

My happy life januari 2019

Zo, de kop is er weer af. Januari is vaak een lange, koude en best saaie maand, na al die december drukte. Maar ik moet zeggen dat ik het dit jaar best wel een fijne en relaxte maand vond! Geen goede voornemens, daar doe ik al jaren niet meer aan. Maar wel iets meer leven met mate, dus iets minder eten, drinken en feesten. En iets meer ontspannen, slapen en relaxen. Kijk je mee naar my happy life januari 2019?

Noviteiten Horecava 2018 - De Hitterbal

My happy life januari 2019

my happy life januari 2019

Blogverjaardag

De maand begon gezellig met een afspraak met collega blogger Priya bij Jamie’s Italian. Heerlijk aan de borrelplank, die zijn daar altijd zo lekker! En voor Priya, die lactose-intolerant is en geen rund- en varkensvlees eet pasten ze zonder problemen de borrelplank aan. Zo hoort het!

blogverjaardag feestweek dag 5

En het was natuurlijk feestweek op mijn blog, die op 5 januari 5 jaar bestond! Het was heel leuk om terug te blikken en om samen met allerlei leuke bedrijven winacties te organiseren. Want wat is er nou leuker dan andere mensen blij te maken? Met wijn, chocolade, marshmallows, likeur, cheesebakers, borrelpakket, social deal tegoed, workshops en een webwinkelpakket.

my happy life januari 2019

En ik won zelf ook die week, met mijn amuselepels van bladerdeeg won ik een winactie van Tante Fanny en Rutger Bakt. Ik kreeg dit mooie bakpakket van ze opgestuurd!

Fresh!

Weekend

De weekenden hielden we lekker rustig en maakten we hier een daar een klein uitstapje. Naar foodcourt Fresh bijvoorbeeld, in het winkelcentrum Leidsenhage. Dat er nu al veelbelovend uit ziet. Of naar de tentoonstelling actie – reactie, over kinetische kust in de Kunsthal in Rotterdam.

my happy life januari 201

We ontdekten een (voor ons) nieuw Japans restaurant (favoriet bij alle drie) in Zoetermeer, Itamae. Het ziet er aan de buitenkant niet uit, van binnen is het niet veel beter, maar het eten en de bediening zijn ronduit fantastisch. En de prijs goed. We gaan er zeker nog een keer heen, dus wellicht de volgende keer een review.

My happy life januari 2019

Ook deden we een dagje Winter Efteling, Bodhi nam gezellig een vriendje mee. Hoewel we een super leuke dag hadden baal ik er wel van hoe druk de Efteling geworden is. Wachtrijen van minder dan een half uur zijn er gewoonweg niet. En die regen werkte ook niet echt mee. Maar evengoed: het was een gezellige dag!

Noviteiten horecava 2018

Bloguitstapjes

Voor mijn blog bezocht ik de Horecava, samen met de altijd gezellige collega bloggers Mariska, Mariette en Priya. Wat is daar toch altijd veel te zien en te proeven. Ik schreef een verslag over de noviteiten die ik die dag aantrof. Ook ging ik naar de opening van een nieuw restaurant in Amsterdam, La Lotteria.

La Lotteria

Deze osteria zit in het gloednieuwe pand van de Goede Doelen Loterijen, het meest duurzaam verbouwde gebouw van Nederland. Ik had mijn vriendin Annemarie meegevraagd, en dat was super gezellig. Leuke anecdote: Annemarie was vroeger mijn leidinggevende, haar achternaam is Bevers. Ik was toen nog niet getrouwd, maar na mijn trouwen heette ik dus Anne-Marie Otter. Kun je je de hilariteit voorstellen als ik haar toestel opnam met: “toestel van Annemarie Bevers, met Anne-Marie Otter”. Mensen dachten dat ze in de maling werden genomen!

my happy life januari 2019

Maar er gebeurde nog meer!

Ik mocht weer les komen geven over bloggen en influencen op Bodhi’s school. Dit keer voor een groep derdeklassers. En daarna gingen we tijdens de kookles zelf zuurkool maken. Dus helemaal from scratch, van spitskool. Super leuk om te doen, en ik zal er zeker nog over schrijven op mijn blog. Nu eerst even drie weken wachten tot deze grote pot voldoende gefermenteerd is en ik het eindresultaat heb kunnen proeven. Op de foto de kooklerares, juf Anita!

My happy life januari 2019

Op instagram deed ik mee aan de #10yearschallenge. Ofwel ik postte een foto van mijzelf uit 2009 en uit 2019. Wat een verschil! Heel wat kilo’s minder, een paar rimpeltjes meer. En die kleur haar! Ik vind mijzelf nu eigenlijk wel leuker 🙂

Loschenbrandhof

Om een beetje voorpret te kunnen hebben boekten we maar liefst twee vakanties: een weekje Oostenrijk in de meivakantie (eind april) en een rondreis door Indonesië eind juli (Java en Bali). Altijd fijn om iets te hebben om naar uit te kijken toch? Naar Indonesië gaan we met hetzelfde gezin dat we hebben leren kennen tijdens onze reis door Thailand Wederom met Djoser Family.

The Penthouse

Met de lieve mensen van Intercédé en oud-collega Evita ging ik eten bij The Penthouse op de 42e verdieping. Wat een schitterend uitzicht over Den Haag heb je daar! En wat een heerlijk eten. Ik vind het behoorlijk aan de prijs maar zowel het uitzicht als het eten is het wel waard! Het is het hoogste restaurant van Nederland en ligt zelfs hoger dan het restaurant op de Eiffeltoren!

my happy life januari

Foodpost

Ook al waren de feestdagen voorbij, de postbode bleef gelukkig gezellig langskomen. Met een prachtig blik vol lekkere koekjes van Jules de Strooper koekjes, met Chikko golden milk, een pakket van Fairtrade Originals met jackfruit en twee heerlijke flessen alcoholvrije gin van No ghost in a Bottle. En ruby chocolade! Chocolade is altijd goed, maar de ruby variant vind ik erg lekker!

My happy life januari 2019

Bij blogger Bregje won ik een heerlijk persoonlijk samengesteld pakket. Hoe lief is dat? Ik had gezegd dat ik om te ontspannen graag in bad ga met een maskertje en een leuk tijdschrift. Ik was die dag ziek thuis dus dan is zo’n pakket helemaal een welkome verrassing!

chinees nieuwjaar

Februari

Voor februari staan er alweer wat leuke uitjes op de planning. Een Indiase lunch komende zondag. Een diner in een pop-up restaurant in het kader van het Chinees Nieuw jaar (Jaar van het varken). En vandaag: pizza maken met Beemster Kaas samen met Bodhi bij Dominos. Bovendien is februari lekker een korte maand, dus des te eerder is het lente. Mijn favoriete seizoen!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*