Home » Feestweek: vijf jaar My happy kitchen & lifestyle!
feestweek

Feestweek: vijf jaar My happy kitchen & lifestyle!

Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef. Op 5 januari 2014 plaatste ik een foodbucketlist. Een lijst met gerechten die ik graag wilde gaan maken dat jaar. Van mayonaise tot limoncello. Ik had er toen nog geen idee van dat dit het begin zou zijn van een meer dan uit de hand gelopen hobby….Vandaag is het vijf jaar later en is het feestweek!

feestweek - eerste blogpos

Website

Op één na heb ik alle gerechten van die foodbucketlist ook echt gemaakt. Behalve de limoen-munt gelei. Waarvan ik nu ook niet meer weet waarom ik juist dat nou persé wilde maken? Ik zal het recept wel uitgescheurd hebben uit een Allerhande of ander tijdschrift. Ongeveer een half jaar eerder was ik namelijk een gratis website begonnen, waarop ik al mijn recepten plaatste. Uit oude kookboeken, familierecepten, gescheurd uit tijdschriften. Gemaakt, getest en vaak ook weer naar eigen smaak aangepast. Ik las in die tijd al veel blogs en op een mooie winterdag bedacht ik mij: waarom begin ik er zelf niet één?

feestweek - oud logo

Oude logo

Een logo plukte ik van internet (toen kon dat nog dacht ik dat dat gewoon kon). Een naam had ik snel bedacht: my happy kitchen moest het worden. Want als ik ergens blij van werd, dan was het van in de keuken staan. Al snel kwam de regelmaat erin. Zeker twee keer per week kwam er een artikel online. En wat vond ik het leuk! Niet alleen het plaatsten van recepten maar ook het reviewen van producten of restaurants. En ook mijn liefde voor geschiedenis en nostalgie kwam al snel bovendrijven. Gelukkig was daar de getalenteerde Kimberley, die een mooi logo voor mij heeft ontworpen. En in maart 2017 ook heeft aangepast, toen My happy kitchen werd aangepast in My happy kitchen & lifestyle!

5 jaar MHK

Vijf jaar later

Vandaag is het vijf jaar later. En zijn we 1180 blogposts verder! Meer dan 1000 artikelen waarin al mijn passie en liefde zit. Voor eten, maar inmiddels ook voor reizen, beauty en lifestyle. En dat deed ik de laatste twee jaar niet alleen. Gastblogger Marjolein kwam en ging ook weer, nu op haar eigen foodblog Foodieshavearrived. Gastblogger Evita, die zo veel gevoel heeft voor wonen en styling, heeft haar activiteiten door omstandigheden even op een lager pitje staan maar komt hopelijk snel weer terug. En Dieneke natuurlijk, die naast haar eigen cateringbedrijf gelukkig regelmatig de tijd vindt voor het schrijven van een heerlijk recept of reisverslag!

Groepsfoto

Rijker

Vijf jaar bloggen heeft mij vooral rijker gemaakt. Niet zozeer in geld, maar in ervaringen en ontmoetingen! Want wat heb ik ontzettend veel meegemaakt de afgelopen jaren en wat heb ik een leuke mensen ontmoet. Een opsomming maken is lastig, want ik laat dan ook ontzettend veel buiten beschouwing, maar dit waren toch wel een aantal bijzondere hoogtepunten:

Deze feestweek zal ik iedere dag nog een bijzondere herinnering van de afgelopen vijf jaar uitlichten!

feestweek - thank you

Bedankt

Ook hier ga ik vast mensen vergeten. Niet bewust, geloof me! Ik ben dankbaar voor alle mooie ontmoetingen uit de afgelopen vijf jaar. De volgende mensen wil ik in het bijzonder noemen: leuke Eef van Eefkooktzo (mijn eerste foodie friend), de getalenteerde Nicoletta van La Cucina del Sole die mijn passie voor Italië deelt, handige Esmee van Es-factory die mij door de blogverhuizing naar WordPress heeft gesleept, lieve Mariska van Marvelousz die mij introduceert in de wereld van beauty, knappe Heidy van Homemadeheidy, die vol passie haar eigen droom volgt, slimme Mariette van overetengesproken met wie ik vaak op één lijn zit en inhoudelijk goed kan sparren over bloggen en alle techniek erachter. En natuurlijk Evita, Dieneke en Marjolein.

feestweek - win

Feestweek met winacties

De hele volgende week is het feestweek op My happy kitchen & lifestyle. En kun je vanaf maandag iedere dag mijn favorieten producten/merken van de afgelopen vijf jaar winnen. Omdat jullie – mijn lezers – natuurlijk het allerbelangrijkste zijn. Zonder lezers geen blog. Ik ben iedere dag weer blij verrast als ik zie hoeveel bezoekers er komen. Of eigenlijk iedere maand, want ik heb mijzelf aangeleerd om niet vaker dan 1x in de maand te kijken.

feestweek

Bedankt dus, voor de tijd die je hier doorbrengt, de reacties die je achterlaat, de recepten die je maakt. Op de volgende vijf jaar!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

21 Comments

 1. Wini schuster

  Vijf jaar alweer Anne Marie en we hebben je zien groeien. Veel van je heerlijke recepten gegeten. En af en toe gingen we met je mee naar een restaurant of evenement.? Gefeliciteerd met dit jubileum, ?en we hopen dat je nog lang veel plezier erin beleeft ?? om dit te blijven doen. Want veel werk is het wel. De foto die Bodhi heeft gemaakt is leuk geworden met hem zelf op de achtergrond. In hem heb je een heerlijk proefkonijn die vrijwel alles lekker vind.??

  • Ja dat is leuk hè, dat ik af en toe ook gezellig iemand mee kan nemen. Met papa naar het event van Melvita honing en wij samen naar die Italiaan in Amsterdam! Ik hoop jullie nog lang culinair te mogen inspireren!

 2. Leuke terugblik Anne-Marie, op naar de volgende vijf jaar!! En wat was de foodtour door Den Haag leuk 🙂

 3. Gefeliciteerd met je 5 jarig jubileum. Wat gaat de tijd toch snel. Bedankt dat ik mee mag lezen en genieten van je blogs. Op naar de 10 jaar en nog meer mooie blogs die er zeker aan zullen komen. Super vrouw achter “myhappykitchen”. Ook staan er zeker nog 2 bijzondere mannen achter je. Veel geluk.

 4. Jeetje!! 5 jaar alweer, cliché maar waar – wat gaat het snel!! Een prachtige opsomming en je hebt heel veel bereikt in de afgelopen jaren. Op naar de volgende 5 jaar ? dankjewel mijn eerste foodie-friend ?

 5. Wauw wat een mooie jaren! En wat heb je veel gedaan. Heel tof! Van harte gefeliciteerd, op naar nog meer mooie jaren. Ik wens je het allerbeste toe samen met je man en kind, ik vind het zo gezellig jullie met z’n 3-en.

 6. Gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Op naar de volgende 5 jaar 🙂

 7. Henny Diepenhorst-Rozendaal

  Gefeliciteerd en ga nog maar jaren door! Heerlijk om te lezen. Groetjes!

 8. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! groetjes, Martine

 9. Gefeliciteerd! Wat een mijlpaal! Erg leuk dat je al zo veel bijzondere events hebt mogen beleven. Ik lees je blog altijd graag. Op naar de volgende 5 jaar?!

 10. Goedemorgen Anne Marie van harte gefeliciteerd met je jubileum.Het is altijd leuk om te zien en lezen hoe jij van je passie geniet.Op naar het volgende jubileum. Liefs van míj

 11. Gefeliciteerd! Heerlijk hoor dat je zoveel leuke mensen hebt mogen ontmoeten en zoveel leuke dingen bent gaan doen! ??

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*