Home » These are a few of my favourite things…..
Hintersee

These are a few of my favourite things…..

?”Raindrops on roses and whiskers on kittens” ? – wie nu meteen dit liedje uit ‘The sound of music’ gaat meezingen is vast 40 jaar of ouder ?. Of gewoon een liefhebber van muziek. Julie Andrews beschrijft in ‘My favourite things’ haar favorieten, die haar weer opvrolijken wanneer ze down of verdrietig is. Dit inspireerde mij tot het maken van mijn eigen lijstje met favorieten. Waar word ik gelukkig van? Wat maakt mij altijd aan het glimlachen? Wat zijn my favourite things?
Lammetje

Springende lammetjes of jonge geitjes in de wei

Wat zegt er meer ‘Het is lente’! dan springende lammetjes in de wei? Of van die schattige kleine geitjes die uit pure vreugde allerlei gekke bokkensprongen maken? Ik word daar echt zo blij van! Op de geitenboerderij in Zoeterwoude kun je in deze tijd van het jaar flesjes melk geven aan de jonge geitjes. Vaak zijn ze gewoon ‘melkdronken’, de kinderen staan er te dringen. En volwassenen trouwens ook!

Bimbo box

Mijn miniatuur bimbobox

In mijn jeugd stond er bij de V&D altijd zo’n automaat met een orkest van aapjes. Wanneer je daar een kwartje in gooide gingen de aapjes spelen. Ik heb er altijd van gedroomd ooit een eigen bimbobox (zo blijken die dingen dus te heten) te bezitten. Probleem alleen is dat ze vrij zeldzaam en daardoor ook erg duur zijn (bij een faillisementsveiling van V&D ging de laatste weg voor maar liefst 22.500 euro!). Enorm groot was dan ook de verrassing toen mijn – geniale – vader voor mijn verjaardag deze miniatuur bimbo-box had gemaakt. Met licht, beweging en muziek! Het is denk ik het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb. En dan ook nog eens zelfgemaakt door mijn vader! Het muziekje is niet de originele muziek (herken jij de melodie?) maar who cares? Zie hieronder in de video hoe het er uit ziet als de box aan staat. Hij is overigens zo’n 15 centimeter hoog.

 

 

Hintersee

Uitzicht op de Hintersee

Mijn favoriete plekje op aarde is zonder twijfel de Hintersee in Oostenrijk. Vlakbij de boerderij in Mittersill waar we vaak logeren ligt dit prachtige meer omgeven door hoge bergen. Altijd als ik daar ben voel ik me ontspannen en gelukkig. Het is daar zo ontzettend mooi en vreedzaam. Het zachte ruisen van het water, de geur van dennenbomen en vers gras, de koeien en geitjes, de felle contrasten tussen het wit van de sneeuw en het groen….Het liefst zou ik er ieder jaar naar toegaan, maar ja, de wereld is zo groot en er is nog zoveel nieuws te ontdekken. Toen ik van FotoOpAluminium.nl (een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl) een foto op aluminium mocht laten maken twijfelde ik dan ook geen seconde en liet ik deze prachtige foto drukken. De foto is overigens gemaakt door mijn vader die er een prijs mee heeft gewonnen in Oostenrijk. De print op aluminium knalt er echt uit en is van super mooie kwaliteit. Inclusief ophangsysteem en verzendkosten ben je voor minder dan zes tientjes een mooie interieurdecoratie (60×40) rijker. Nu kan ik iedere dag even genieten van mijn favoriete uitzicht. Die geur en geluiden denk ik er dan wel bij!

Mimosa

Geur van mimosa

Vroeger nam mijn vader in de lente regelmatig een bos mimosa voor mijn moeder mee. En in de wijk in Rome waar ik rond 1988 woonde stonden de mimosa bomen in maart in volle bloei. De geur van mimosa vind ik heerlijk en doet mij altijd terugdenken aan vroeger én aan Italië. Het enige jammere is, is dat ik mimosa nooit meer tegenkom in het tuincentrum of bij de bloemist. Wie weet waar ze gebleven zijn? Vroeger had Yves Rocher een douchegel in de geur mimosa maar ook die is helaas uit het assortiment verdwenen. Ik heb een stukje zeep in de geur van mimosa in de kast liggen en daar snuffel ik nog regelmatig aan.

Voor dit artikel heb ik een product toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Foto mimosa en lammetje: Shutterstock

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

  1. Wat is dit een leuk stuk geworden Anne Marie.. Toevallig zagen wij verleden week bij de supermarkt(Dekamarkt) mimosa staan. Dat was voor het eerst sinds jaren.
    Ook voor ons is de Hintersee een hele fijne plek waar we elk jaar het eerste heen gaan.

  2. Oohhh ik ben zo blij dat je Lifestyle toegevoegd hebt aan je blog! Heerlijk om dit van je te lezen! Inspireert mij ook weer om na te denken over mijn favorite things! Happy week Anne-Marie! Xxx

  3. Ik word blij van lente, de geur evan, wijntjes drinken in de tuin, eten, liefde en zoveel meer. Mimosa ken ik niet. Maar aangezien ik van bloemen geuren hou, zal deze ook vast tot mijn favorieten behoren..

  4. Wat een ontzettend gaaf kado van je vader zeg. Vind je nieuwe logo trouwens echt super mooi!

  5. Wat een heerlijk feel good artikel. Zo’n bimbo box stond ook in Burgers dierenpark in het restaurant vroeger. Een hele grote. Ik was daar niet bij weg te slaan en het feit dat ik dit nog weet… 😉

  6. Beste Anne-Marie
    Wat leuk dat ik weer een Bimbo Box terug zie die gebouwd is door een door mij ontworpen bouwpakket. Het geeft veel voldoening dat mensen er zoveel plezier aan beleven.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*