Home » My happy life januari 2023
My happy life januari 2023

My happy life januari 2023

En toen was het alweer 2023! Het nieuwe jaar kon niet beter beginnen dan met een vakantie op ons favoriete eiland La Palma. Wat hebben we genoten. Van het lekkere weer, ons prachtige huis met zwembad en de quality time met elkaar. Ik kan er weer volop tegenaan! 

Vakantie La Palma

My happy life januari 2023

Een nieuwjaarsduik op 1 januari? Daar draaien wij onze hand niet voor om hoor! Haha niet zo moeilijk ook met een temperatuur van 23 graden en een verwarmd zwembad. Wat was het een fijne vakantie. Met een prachtige huis met zeezicht, een enorme tuin met zwembad, heerlijke eten, rust, en prachtige autoritten over het eiland. Ik zal de komende tijd nog wat artikelen schrijven over de keuken van La Palma en leuke activiteiten die je kunt doen. Ik schreef al eerder een aantal blogs over bezienswaardigheden, wandelen en uit eten op La Palma.

Vakantie La Palma

Weer helemaal opgeladen vlogen we 6 januari weer naar huis. Klaar voor dry january! Ofwel een maand lang geen alcohol. En met een beetje goede wil pak ik daar ook februari bij (ben tenslotte niet op 1 januari begonnen). 

Blog Wehkamp

Mijn eerste gastblog op Wehkamp kwam online! Deze gaat over besparen op je boodschappen door o.a. foodprepping en het maken van weekmenu’s. Ik ben heel trots op deze samenwerking. Iedere maand zal er dit jaar een blog van mijn hand online komen. Die van februari staat sinds maandag ook online: eenvoudige en lekkere recepten voor Valentijn!

Marine Vliegkamp Valkenburg

Op een zaterdag waarop het maar bleef regenen brachten we een bezoek aan Marine Vliegkamp Valkenburg. Mijn schoonvader heeft daar ooit zijn militaire dienstplicht vervuld en raakte daar nooit meer over uitgesproken. In het bezoekerscentrum waren vrijwilligers die ook graag vertelden over de tijd dat het vliegveld nog operationeel was. Interessant!

Traditiegetrouw begon ik ook met aftellen tot de lente….Ik ben fan van december maar daarna mag het wat mij betreft direct 20 maart en dus lente zijn. Januari en februari vind ik maar niets. Al moet ik zeggen dat ik dit jaar tot nu toe wel geniet van de rust in de agenda die deze maand biedt. 

Foodhall Scheveningen

Na een event in Scheveningen ging ik gezellig eten met art & travel vlogger Marja (Omuzes) in de Foodhall Scheveningen. Waar ik dit meesterlijk lekkere patatje steak met dragon-truffelsaus at bij De Resident!! Aanrader, de Foodhall is sowieso een hele leuke plek!

Moco Museum

Omdat ik was uitgenodigd om te komen eten in hotel Jakarta besloten we er een gezellig dagje Amsterdam van te maken met z’n drietjes. We bezochten het Stedelijk museum (aanrader!), het Moco museum (tof maar duur, klein en druk) en aten tussendoor lekkere frietjes en bitterballen op het Museumplein.

Rijsttafel café Jakarta

Over de rijsttafel die we tot slot aten in café Jakarta kon je vorige week al lezen op mijn blog!

Alweer veel te lang geleden dat ik afsprak met collega blogger Mariëtte, dus kletsten we heel wat af tijdens een altijd lekkere lunch bij Wagamama Kijkduin.

Afgelopen maandag moest ik naar het ziekenhuis voor een mammografie. Het is alweer een jaar geleden dat bij het bevolkingsonderzoek borstkanker werd geconstateerd. Gelukkig met een happy end! Evengoed vond ik wel weer even spannend…. Woensdag had ik een afspraak met de arts voor de uitslag en gelukkig kreeg ik te horen dat alles goed was. Een nieuwe afspraak gemaakt voor volgend jaar en zingend naar huis!

Amsterdam Light Festival

Blog events

Ik organiseerde zelf een event, een privé boottocht tijdens Amsterdam Light Festival met Starboardboats. Heerlijk genoten van 20 fantastische licht kunstwerken op een fluisterstille sloep met open bar en luxe borrelplank. En wat was het gezellig met 10 mede blogcollega’s!

bonbonsIk mocht iedereen ook nog een doosje van mijn favoriete bonbons van Chocolade bezorgd geven. Verslavend lekker!

WEED in MuZee

In MuZee in Scheveningen opende de tentoonstelling WEED. Zeewier is meer dan dat groene spul in je sushi. Zeewier is de snelst groeiende biomassa op aarde, neemt het CO2 op en produceert zuurstof. Gaat Scheveningen straks leven van zeewier in plaats van de visserij? In de tentoonstelling zie je o.a. zeewier als duurzaam bouwmateriaal, zeewier als verfstof voor textiel en zeewier om te eten!

MuZee Scheveningen

Probeer vooral ook het zeewier plankje met miso soep, wagame salade en toast met zeewierboter!

My happy life januari

Met Peter en Bodhi mocht ik Vietnamees komen eten bij restaurant Little V en bij café Jakarta. Toch wel fijn zo’n moeder/echtgenote die blogger is!

Alcoholvrije bubbels

Blog post

Dry january werd mij wat makkelijker gemaakt met de alcoholvrije bubbels en wijn die ik mocht ontvangen. Vooral de Abstinence met tonic is heerlijk! 

Wehkamp ambassadeur

Als Wehkamp ambassadeur koos ik voor de maand januari (goede voornemens) voor fijne skechers boots, die heerlijk lopen. Ook het jurkje is van Wehkamp!

Ik kreeg een Weizen bierbrouwpakket, wordt vervolgd! En Tony Chocolonely stuurde nieuwe repen van de samenwerking met Ben & Jerry’s.

Bunk hotel Utrecht

My happy life februari

Komende maandag en dinsdag ga ik met vier collega bloggers op ‘workation’ in Bunk Hotel Utrecht. We gaan dan twee dagen ‘dedicated’ werken aan onze blogs, met elkaar sparren, kennis uitwisselen en natuurlijk ook gezellig kletsen en lekker eten. Zin in!

Ook spannend: ik krijg voor een samenwerking volgende week haarextensions! Heel benieuwd hoe dat gaat zijn, wordt uiteraard vervolgd!

Vroeger gingen mijn zusje en ik regelmatig naar de Huishoudbeurs, waar we altijd de grootste lol beleven. Maar de laatste keer is minstens 35 jaar geleden (zo niet langer!). Dus hebben we besloten dat we dat dit jaar maar eens in de herkansing gaan gooien. Lol hebben zullen we sowieso wel denk ik zo!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*