Home » 7 tips voor het ultieme buitenfeest in de winter
inter barbecue marhsmallows

7 tips voor het ultieme buitenfeest in de winter

Een buitenfeest organiseren in de winter kan een geweldige manier zijn om gebruik te maken van je buitenruimte. Het organiseren van een winterfeest in de buitenlucht vraagt wel wat speciale voorbereiding. Met deze tips organiseer jij een geslaagd buitenfeest.

winter barbecue

1.    Uitnodiging

Wanneer je uitnodigingen verstuurt, zorg er dan voor dat je gasten weten dat je een buitenfeest geeft. Vergeet niet om mensen te laten weten dat ze het beste warme laarzen of schoenen aantrekken.

2.    Zorg voor warmte

Als je een buitenfeest geeft in de winter, is warmte een extra punt van aandacht. Denk aan vuurkorven of zelfs terrasverwarming. Je kunt ook handverwarmers of warmtepads uitdelen.

3.    Maak het gezellig

Zorg voor voldoende gezellige elementen zoals dekens en kussens op je feest. Vooral als je hard meubilair hebt of stoelen met een metalen frame. Je kunt het ook comfortabel maken door een mand met extra winterkleding klaar te zetten voor als je gasten het koud hebben. Bijvoorbeeld met wanten, sjaals en wintermutsen.

4.    Zorg voor extra beschutting

Als je geen afgesloten veranda of terras hebt waar je in de winter een buitenfeest kunt houden, huur dan een frametent waarvan de zijkanten dicht kunnen als het waait.

Verlichting buitenfeest winter

5.    Verlichting van je buitenfeest

Met het vroege donker in de winter kun je kaarsen, lantaarns en andere warme verlichting gebruiken voor sfeer. Denk er ook aan de weg naar binnen te verlichten voor gasten die naar het toilet willen.

6.    Winterse decoratie

Bij een feest in de buitenlucht heb je wellicht niet zoveel muren om decoraties aan op te hangen, maar wel ruimte voor lampions en snoeren met lampjes. Hang ze langs de muur en tussen tentstokken, langs terrasrails en de spanten van de veranda. Je kunt ook slingers en papieren decoraties met winterse vormen ophangen.

winter barbecue gluhwein

7.    Warm eten en drinken

Tijdens een winterfeest zorg je natuurlijk voor warm eten en drinken. Warme glühwein of warme appelsap met specerijen en vlees van een professionele bakplaat of grillplaat zijn lekkernijen die je winterfeest extra aangenaam en feestelijk maken. Ook warme chocolademelk en warme hapjes zoals pastagerechten, ovenschotels of soepen mogen niet op een winterfeest ontbreken.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*