Kerstvakantie! Met een dekentje en glühwein op de bank.

Zoals de meesten wel weten ben ik dol op dagen voor kerst. De lichtjes in de straten, kerstmuziek op de radio, de geur van dennetakken, musketkransjes… En wat is er nu heerlijker dan ’s avonds natgeregend thuis komen en dan weg te kruipen onder een dekentje op de bank met een warm glas glühwein?

gluhwein

Je kunt deze natuurlijk kant en klaar kopen maar het is helemaal niet moeilijk om zelf glühwein te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en je huis gaat er heerlijk van ruiken!

Gluhwein

Wat heb je nodig:

  • 1 fles rode wijn
  • 1 citroen (in partjes of plakjes)
  • 1 sinaasappel (in partjes of plakjes)
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • Suiker (naar smaak)

Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg citroen- en sinaasappelpartjes toe, een doormidden gebroken kaneelstokje en 4 kruidnagels. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol) en laat de smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken. Zeef de glühwein en roer er suiker naar smaak door.

4 Comments

  1. Ik vind gluhwein altijd een beetje zonde van de rode wijn ;). Maar heerlijk op wintersport, of na een lange winterwandeling!

  2. Weer een super leuk receptje! Glühwein heerlijk als het koud is buiten of op de wintersport. Nog nooit aan gedacht om het zelfs een te maken maar wie weet!

  3. Heb je stiekem wel een beetje gelijk in ja. Maar de rest van het jaar drink ik de wijn gewoon 'puur' 🙂

  4. Je huis gaat er heerlijk van ruiken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*