Home » Lapsang mocktail met granaatappel
Lapsang mocktail met granaatappe

Lapsang mocktail met granaatappel

Ik dronk voor het eerst lapsang thee tijdens een high tea in het chique hotel Des Indes. Een bijzondere ervaring. De tweede keer was in een hippe mocktail (een alcoholvrije cocktail) bij restaurant Zheng. Zo niet bijzonderder (is dat een woord)? Deze mocktail heb ik geprobeerd na te maken omdat deze lapsang mocktail met granaatappel mij bij uitstek een drankje voor de kerstborrel of kerst high tea lijkt!

Lapsang souchong thee

Lapsang thee

Lapsang souchong thee is een Chinese zwarte thee, die in bamboemanden wordt gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Hierdoor krijgt de thee een typische en sterke rooksmaak. Ik kocht mijn lapsang souchong thee in de winkel van Simon Lèvelt.

Lapsang mocktail met granaatappe

Legende

Over het onstaan van de thee gaan verschillende verhalen de ronde. Zo zou een karavaan tijdens een koude winternacht het kampvuur hebben afgeschermd met theekisten. De thee bleek later bijzonder lekker te smaken! Een andere legende vertelt over een legereenheid die haar kamp had opgeslagen in een theefabriek. Nadat de soldaten waren vertrokken hadden de arbeiders te weinig tijd om de thee voor productie op gebruikelijke wijze te drogen. Ze maakten daarom een open vuur en creëerden daarmee een nieuwe smaak: gerookte thee! Lees ook over de geschiedenis van thee op mijn blog!

Lapsang mocktail met granaatappe

High tea

Tijdens de bijzondere high tea in hotel Des Indes dronk ik voor het eerst deze lapsang thee. Een bijzondere ervaring! Bij de eerste slok denk je wtf? Bij de tweede slok denk je mmmmm en bij de derde slok ben je om. Wat een lekkere en bijzondere smaak! Hij combineert dan ook het beste bij sterke of zoute smaken, zoals bijvoorbeeld een toastje camembert of deze amuselepels met truffelcrème.

Lapsang mocktail met granaatappe

Lapsang mocktail met granaatappel

Wat heb je nodig (per persoon)

  • 100 ml sterke lapsang souchong thee
  • 100 ml granaatappelsap
  • Takje rozemarijn
  • (eventueel) ijsklontjes

Maak de lapsang souchong thee (2 gram per kop, 4 minuten laten trekken) en laat volledig afkoelen. Meng per glas 100 ml thee met 100 ml granaatappelsap. Voeg eventueel ijsklontjes toe en serveer met een takje rozemarijn.

Bewaar het recept voor lapsang mocktail met granaatappel op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Lapsang mocktail met granaatappel
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Heerlijk drankje!!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*