Home » My happy life december 2019
Oudejaarsconference

My happy life december 2019

Terwijl jullie dit lezen zit ik lekker in het zonnetje op Madeira! Nagenieten en uitrusten van een hectische decembermaand. Mijn favoriete maand van het jaar, waarin er zoveel leuke dingen gebeuren en er ook zoveel te doen is. En dan is het nu alweer 2020! Ik kan me de overgang naar het nieuwe millennium nog wel herinneren en dan is het opeens 20 jaar later! Ik word oud. Maar nog steeds happy 🙂 Lees je mee in my happy life december 2019?

My happy life december 2019

Ik was kortstondig op televisie, de eerste dag van december. In een verder vreselijk commercieel programma van SBS6, Holland van Boven, zag je mij en Priya een paar seconde voorbij komen bij de antipasti illimitati avond van restaurant Amici.

My happy life december

Ik zette die dag ook al de kerstboom neer. Nu Bodhi groter is en Sinterklaas niet echt meer een rol speelt, vind ik dat wel kunnen. Bovendien heb ik dan weer allerlei leuke ‘props’ om mijn kerstgerechten mooi op de foto te zetten! De afgelopen maand kwam er iedere dag een kerstrecept, -tip of -diy voorbij! Gelukkig was ik bijtijds begonnen, en rond medio december al helemaal klaar voor de hele maand.

My happy life december

Ik lunchte gezellig met Louise van Keukenatelier bij Jamey Bennett. Gelukkig houdt Louise net als ik van allerlei kleine hapjes dus namen we kimchi poffertjes, pekingeend loempiaatjes en patat met truffelmayo!

My happy life december

Pakjesavond vierden we traditiegetrouw met mijn ouders. Mijn vader bakte weer heerlijk gevuld speculaas, we aten soep en heel veel lekkere borrelhapjes.

Adventskalender

Tot en met de kerst mocht ik iedere dag een vakje open maken van mijn adventskalenders. Met Jumbo wijnen en heerlijke mini’s van The Bodyshop. Kan mij daar dus iedere ochtend op verheugen hè!

My happy life december

Gelukkig was ik vanaf 18 december vrij en had ik dus heerlijk de tijd om in de keuken te duiken en allerlei lekkers te bakken. Om lekker te winkelen, lezen, badderen, Netflixen en vooral heerlijk te ontspannen. En te gaan lunchen bij Pluk, waar Bodhi een week stage liep! Ook lunchte ik met lieve Mariska, en at ik dit heerlijke broodje met carpaccio en truffelmayo!

My happy life december

We doen dit jaar niet aan kerstcadeaus met de familie (al legde ik wel wat pakjes onder de boom voor Bodhi, Peter en mijzelf). Maar shoppen deed ik evengoed! Ik kocht een mooie jurk, twee paar laarzen (waaronder deze Uggs, ik blijf ze heerlijk warm vinden in de winter) en dus die cadeautjes voor mijzelf (iemand moet het doen!). Waaronder deze prachtige oorbellen van Just-Marie.

My happy life december

En toen was het Kerst! Eerste kerstdag vierden we met familie in Alkmaar. Een hele gezellige dag vol lekkere hapjes, gezelligheid en natuurlijk de traditionele kerstbingo. Iedereen neemt daarvoor leuke prijsjes mee waaruit je mag kiezen als je bingo hebt. Ik ‘won’ o.a. een boncadeau, mooie kaasmesjes en een fles port! Mijn nicht Ingrid en haar dochter Dominique hadden super hun best gedaan op het kerstdiner. Drie heerlijke gangen met meerdere gerechtjes, mijn complimenten! Ik vind het heerlijk om een kerstdiner samen te stellen maar gewoon lekker aanschuiven is net zo fijn!

My happy life december 2019

Derde kerstdag (is dat een ding eigenlijk?) gingen we gezellig naar Madurodam. Zaterdagavond gingen we eerst heerlijk uit eten bij Hudson in het centrum om daarna door te gaan voor de late voorstelling in Diligentia: de oudejaarsconference van Sjaak Bral, onze eigen oud en nieuw traditie.

Oudejaarsconference

En daarna was het natuurlijk tijd om de koffers in te pakken voor de vakantie naar Madeira. Wat had ik daar een zin in! En ik was er eerlijk gezegd ook wel aan toe!

My happy life december

Bloguitjes

Ik was uitgenodigd voor het ontsteken van de lichtjes van de kerstboom in het chique hotel Des Indes. Gezellig met een hapje en een drankje, ik hou ervan!

My happy life december

Dit prachtig gerechtje was één van de maar liefst zes gangen die ik geserveerd kreeg tijdens een lunch in twee super goede Haagse restaurants: Bøg en Tommy’s & Zuurveen. Ik schrijf hier nog een uitgebreid artikel over in januari.

Have a royal winter

Als klap op de vuurpijl mocht ik ook nog mee op een tweedaags perstripje in mijn eigen stad! Onder het motto ‘Have a royal winter‘ had Den Haag marketing een bomvol programma samengesteld. We bezochten de opening van de kerstmarkt, aten in diverse restaurants, fietsten door de stad op gouden verlichtte fietsen en bewonderden de projecties op het Mauritshuis en de Ridderzaal.

My happy life december

We overnachtten in The Student Hotel The Hague, ontbeten met champagne en gingen daarna weer op pad: we werden rondgeleid door de stad door de kerstman, reden met een historische tram naar Scheveningen, kregen een demonstratie van een kunstschaatser, bewonderden bibberend de ijssculpturen, stepten met elektrische steps naar Maduram en kregen daar een uitgebreide rondleiding in de miniatuurstad die exclusief voor ons geopend was! Twee indrukwekkende (en ook vermoeiende!) dagen!

melk pakket

Post

Over post had ik ook deze maand weer niets te klagen. Ik kreeg een heerlijke melkpakket, het kerstnummer van Delicious magazine, een mooi kookboek en een fles Licor 43. Plus natuurlijk de nodige goodiebags op de events waar ik aanwezig was.

foodiebox KroonEn de foodiebox december die ik ontving leek wel een heus kerstpakket! Vooral die zwarte kaas met citroen linksonder was zalig!

My happy life januari 2020

Nog even grappig om te zien: de negen foto’s hierboven zijn de foto’s met de meeste likes van afgelopen jaar. Een mooie combi tussen food- en persoonlijke foto’s! Grappig dat oranje/rood een ‘rode’ draad lijkt te zijn. De maand begint natuurlijk goed met een heerlijke vakantie op Madeira. Ook na terugkomst ben ik nog een paar dagen vrij, ik begin pas 14 januari weer met werken. Heerlijk, ik vind januari altijd de stomste maand van het jaar, dus de eerste helft heb ik al goedgemaakt! Op mijn blog is er weer het gewone rooster van ma/wo/vr en de Saturday Six op zaterdag komt medio januari weer terug. Ik ga deze maand een workshop oesterzwam kweken doen en natuurlijk bezoek ik weer de Horecava, om de nieuwste trends op het gebied van eten en drinken voor jullie uit te zoeken! Ik heb er zin in!

Voor nu de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, met hopelijk veel liefde, lekker eten en een goede gezondheid!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wow!! So much interesting!
    What a fun filled December 2019!
    Christmas remains the best season of the Year for me too.
    Thanks for sharing your story and I appreciate all the work you do.
    Thanks a lot

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*