Home » My happy life april 2021
De Krat met asperges

My happy life april 2021

April doet wat hij wil! En dat merkten we qua weer vooral in het heerlijk lange Paasweekeinde. Van zon naar hagel via sneeuw naar storm. Vier seizoenen in één dag! Het leven kabbelt weer lekker voort, ik moet zeggen dat de ondraaglijke saaiheid me af en toe echt begint tegen te staan. Ik wil er op uit, leuke dingen doen! Gelukkig gaat de zon steeds meer schijnen, en kan ik weer lekker op mijn balkonnetje op kleine schaal ‘moestuinieren’! Dit was mijn happy life april 2021.

My happy life april 2021

My happy life april 2021

Tijdens het paasweekeinde ging een wens van Bodhi in vervulling. Mede gefinancierd door zijn opa en oma kocht hij zijn eerste e-bike van Giant. En hij baalde dan ook voor het eerst dat hij de week daarna niet school moest, omdat alle groepen vier in quarantaine moesten voor 10 dagen. Gelukkig heeft Bodhi geen corona gekregen, maar een flink aantal vierdeklassers wel!

Paasbrunch

Op eerste paasdag genoten we van een heerlijke paasbrunch bij mijn ouders. Ik nam mini tompoucen mee en gevulde eieren met een Aziatische twist. Mijn ouders zorgde o.a. voor wraps met zalm en met carpaccio, heerlijke huzarensalade en allerlei verse broodjes met beleg. Lekker en gezellig.

sushi

Bodhi en ik besloten onszelf dat weekend ook te trakteren op een enorme schaal met sushi, bij de nieuwe sushi zaak in Loosduinen. Wat een verwennerij!

In de tweede week van april waren allebei mijn ouders gelukkig aan de beurt om gevaccineerd te worden. Een hele opluchting, zowel voor hen als voor mij! Ook mijn schoonouders zijn inmiddels (al 2x!) ingeënt.

mangomousse met koraal tuile

Voor Koningsdag ging ik aan de slag in de keuken met het maken van zogenaamde koraal tuiles. Het is ff een klusje maar was erg content met het eindresultaat! Deze Koningsdag mangomousse staat inmiddels online! Ook maakte ik nog heerlijke meringues met oranjebloesemwater. Koningsdag was verder weinig boeiend, we gingen naar Intratuin voor wat bloemen op het balkon en aten een oranje tompouce….

Wie had ooit gedacht dat een paar reserveringen om te mogen winkelen het hoogtepunt van je dag zou zijn? Ik reserveerde een half uur bij C&A, een kwartier bij Xenos en vervolgens nog een keer een half uur bij Paprika. Waar ik zelfs de enige klant was! Weer even fijn wat kleding en leuke accessoires geshopt!

De Krat met asperges

Blogpost

April is asperge maand. En ik lust dus geen asperges….Mijn ouders zijn er echter dol op dus liet ik de twee boxen met verse asperges op hun huisadres bezorgen! Een box was van De Krat, die in samenwerking met Van Eigen Bodem een compleet aspergemenu aanbiedt. De andere box kwam van het Nederlands Asperge Centrum.

En wat dacht je van dit superleuke pakket van Sushi Daily? De Forgotten Ends sushibowl wordt gemaakt van de ‘eindjes’ van de verse handgemaakte sushi rollen die anders worden weggegooid. Geen verspilling dus! Daarnaast doneren zij per Forgotten End Bowls 20 cent aan Action Against Hunger. “Goed doen” was nog nooit zo makkelijk en smakelijk!

Foodybox lente

Natuurlijk was ook de foodybox die ik ieder kwartaal krijg weer een feestje om uit te pakken!

Aubergine

Darter Dirk van Duijvenbode (bijnaam: aubergenius) kwam samen met Kim van @unbloomfotografie langs met verse Hollandse aubergines. Om de hoek uit ’s Gravenzande! Ik maakte er o.a. moussaka en aubergine alla parmigiana mee (recept binnenkort online).

Hawaian tropic

Ik had een online beauty event van Prestige Cosmetics Benelux waarvoor ik o.a. een aantal heerlijke parfums ontving. Hierover later meer! Ook kreeg ik nog dit heerlijke pakketje met zonnebrandcrèmes en zelfbruiners van Hawaiian Tropic. Ik ben helemaal summerproof!

Op de laatste donderdag van de maand had ik maar liefst twee online events. In de ochtend een Sherry proeverij (hik) en ’s avonds een Italiaanse kookworkshop van biermerk Peroni. Had ik al eens gezegd dat het leven van een blogger best zwaar is…?

Peroni pasta workshop

Ik kreeg een prachtig pakket thuisbezorgd, waar alle ingrediënten voor het gerecht in zaten. We maakten verse pappardelle (brede tagliatelle) met aspergepesto, gekonfijte tomaten en basilicum burrata. Erg geslaagd mag ik wel zeggen. Ik zal het recept binnenkort met jullie delen.

Peroni

In het pakket zat ook nog een tas, schort, deegroller, pastamesje en zo’n rekje waaraan je je pasta kunt laten drogen. Wilde ik altijd al hebben!

sweet 16

My happy life mei 2021

Gelukkig wordt er langzaam aan weer wat meer mogelijk. We mogen weer het terras op en winkelen zonder afspraak. En gisteren werd onze lieve Bodhi alweer 16! Wat vliegt de tijd. Hij heeft nu meivakantie en gelijk daarna beginnen de eindexamens. Spannende maand dus. En eind van de maand (30 mei) ben ik zelf jarig. Ik heb verder geen grootste plannen. Vakantie zit er voorlopig niet in, maar we blijven de hoop houden in juli of augustus lekker naar La Palma te kunnen. En in de tussentijd doe ik mijn best meer te bewegen. Echt waar….Fijne meimaand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin Bloem-Arends

    Wat een leuk stukje weer. Lees het altijd met plezier. We hopen ook dat de situatie beter wordt, niet versoepelen om het versoepelen, maar het moet echt veilig kunnen.
    Op naar een goede zomer met veel activiteiten, recepten en meer leuks ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*