Home » Koningsdag mangomousse met koraal tuile
mangomousse met koraal tuile

Koningsdag mangomousse met koraal tuile

Ik wilde al een poosje iets doen met de zogenaamde koraal tuile. Flinterdunne breekbare ‘koekjes’ die er uit zien als koraal. Toen ik laatst een bolvormige siliconenvorm kreeg gingen er wat radertjes draaien in mijn hoofd….een oranje mango mousse, met daarop tuiles in de kleuren van de Nederlandse vlag…zo ontstaan dus vaak de dingen die ik maak. Zoals deze Koningsdag mangomousse met koraal tuile

mangomousse met koraal tuile

Mangomousse

Een Koningsdag dessert moet natuurlijk wel oranje zijn! Ik maakte de mangomousse in een siliconenvorm met zes halve bollen. Het viel me echter tegen hoe ze uit de vorm kwamen (niet makkelijk..). Je kunt de mousse ook gewoon in mooie glaasjes doen. En dan decoreren met de tuiles. Ik wil ook nog eens van die mooie boltaartjes maken met deze vorm. Meer Koningsdag inspiratie? Maak dan eens deze sinaasappelcharlotte  Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!

mangomousse met koraal tuile

Koraal tuile

Het is even een klusje – ik maakte ze stuk voor stuk en per kleur – maar het effect is spectaculair. Het enige wat je nodig hebt is wat bloem, zonnebloemolie en water. En een koekenpan. In deze (Spaanstalige) video wordt het heel goed uitgelegd. Ga gewoon eens lekker experimenteren, en probeer een beetje te variëren met de hoogte van de gasvlam.

Koningsdag mangomousse met koraal tuile

Wat heb je nodig (zes porties)

Voor de mangomousse:

Ingrediënten

  • 250 gram mango stukjes (ik gebruikte een doosje uit de diepvries, ontdooid)
  • 150 ml. slagroom
  • 40 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 6 jodekoeken

Voor de koraal tuile (per kleur):

Ingrediënten

  • 10 gram bloem
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 50 gram water
  • Kleurstof (ik gebruikte rood en blauw van Xenos)

Extra nodig: staafmixer, mixer, koekenpan

Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten). Pureer de mangostukjes met een staafmixer.

Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes tegen de kook aan. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 15 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de mangopuree door de slagroom. Verdeel de mousse over de bolvorm of over 4-6 glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.

Haal de mousse uit de vorm (ik gebruikte een lepel om de randen los te maken en leg een bol op iedere jodekoek. Decoreer met de koraal tuile.

koraal tuile

Koraal tuile

Maak een beslagje van de bloem, zonnebloemolie en water. Klop tot er geen klontjes meer zijn. Voeg eventueel kleurstof toe. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een eetlepel van het beslag in de pan en bak tot het niet meer bruist. Haal met een spatel voorzichtig uit de pan en leg op een dubbel stuk keukenpapier. Giet tussentijds het overtollig vet even weg. Ga zo door tot je alle tuiles gebakken hebt. Je kunt ook de portie beslag halveren en deze ieder apart kleuren.

Bewaar het recept voor Koningsdag mangomousse met koraal tuile op Pinterest:

Koningsdag mangomousse met koraal tuile

Koraal tuile maken

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koningsdag mangomousse met koraal tuile
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*