Home » Regenboog kwarktaart toetjes
Regenboog kwarktaart toetje

Regenboog kwarktaart toetjes

Ik heb altijd een zwak voor regenbogen gehad. Een regenboog kwarktaart maken stond al lang op mijn ’to cook’ lijstje. Maar toen ik laatst mijn overvolle servieskast opruimde en een heleboel kleine weckpotjes tegenkwam bedacht ik me dat regenboog kwarktaart toetjes misschien nog wel leuker zouden zijn!

Regenboog

Regenboog

Mijn vader heeft een achtergrond in de verf en als klein kind leerde ik al dat het ezelsbruggetje ROGGBIV staat voor de kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Later kwamen daar de Teletubbies bij, en werd de regenboog een kleurtje minder ‘rood, oranje, geel, groen, blauw en paars’!

Om de kleuren van de regenboog te mengen heb je drie basiskleuren nodig: geel, blauw en rood. Oranje maak je met rood en geel, paars met blauw en rood en groen met blauw en geel. Ik gebruik meestal de kleurstof van Xenos, Dr. Oetker verkoopt ook een setje met deze drie basiskleuren erin.

Regenboog kwarktaart toetje

Weckpotjes

Met dit recept kun je ca. 6 – 8 porties maken, een beetje afhankelijk van de grootte van je weckpotjes of schaaltjes. Ik gebruikte weckpotjes van 200 ml. Ik had het recept gehalveerd en ik kwam uit op 3 porties. Ook een fan van regenbogen? Maak dan ook eens deze regenboog plaattaart!

Regenboog kwarktaart toetje

Regenboog kwarktaart toetje

Wat heb je nodig (6-8 porties):

Ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram suiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram mariabiscuitjes
  • 90 gram boter
  • Vloeibare kleurstof: geel, blauw en rood

Extra nodig: 6-8 weckpotjes of andere mooie glaasjes, ter decoratie: slagroom (vers geklopt of uit een spuitbus), taartdecoratie

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kommetje met koud water.

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine (of in een stevige plastic zak met een deegroller). Smelt de boter op een laag vuur en roer door de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de weckpotjes en druk aan met de achterkant van een lepel of met een vijzel. Zet in de koelkast.

Klop de kwark los met de suiker. Verwarm de melk tot net aan het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los één voor één op in de melk. Haal van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Meng het melk-gelatine mengsel door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom door. 

Verdeel het kwarktaartmengsel over zes schaaltjes. Kleur ieder schaaltje in de kleur van de regenboog. Voeg de kleuren druppelsgewijs toe. Meer kan altijd, minder wordt lastig!

Haal de potjes uit de koelkast en verdeel de eerste kleur over ieder potje. Begin met paars en eindig met rood. Zet terug in de koelkast en laat minimaal twee uur opstijven.

Decoreer met slagroom en taartdecoratie/sprinkles.

Bewaar het recept voor regenboog kwarktaart toetjes op Pinterest:

Regenboog kwarktaart toetje

Summary
recipe image
Recipe Name
Regenboog kwarktaart toetje
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*