Vegetarische regenboog plaattaart

Vegetarische regenboog plaattaart

Het leuke van groente zijn toch wel al die verschillende mooie kleuren waarin ze te krijgen zijn. En het schijnt ook nog eens heel gezond te zijn om zo veel mogelijk te varieren in kleur groente. Dan zit je met deze vegetarische regenboog plaattaart vast goed!

regenboog plaattaart

Plaattaart

Plaattaarten zijn favoriet hier in huis voor een lekkere warme middag snack. Het is eigenlijk zo gemaakt en je kunt er van alles op doen. Zo maakte ik al eens een heerlijke mediterrane variant met paprika. Maar meestal doe ik maar wat, en kijk ik wat er nog qua kaas, groente, vlees of vis er in de koelkast ligt. Basis is altijd een rol vers bladerdeeg. Maar plakjes diepvriesbladerdeeg kunnen natuurlijk ook.

Regenboog

Ik koos er dit keer voor de plaattaart te beleggen met groente in de kleuren van de regenboog. Een regenboogplaattaart dus. Mooi scrabblewoord. Mijn vader leerde me al vroeg het ezelsbruggetje roggbiv. Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Ik heb blauw, indigo en violet voor het gemak maar samen getrokken en mooie chioggia bieten gebruikt!

Variëren

De onderstaande groente zijn suggesties. Gebruik gerust oranje paprika ipv wortel of paarse aubergine ipv biet. Maak gebruik van alle prachtige kleuren van de groente die in de winkel liggen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chiogga biet!

My happy life oktober 2018

Regenboog plaattaart

Wat heb je nodig (2 personen)

  • Paar trostomaatjes
  • Kwart winterwortel
  • Gele paprika
  • Courgette
  • Biet (ik gebruikte chioggia biet)
  • Rol koelvers bladerdeeg
  • 2-3 eetlepels creme fraiche
  • Handje geraspte oude kaas
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 225 graden

Rol het koelverse deeg uit op het bakpapier. Maak met de achterkant van een mes een ondiepe inkeping langs de randen (1 cm). Deze bolt dan na het bakken mooi op. Het middengedeelte prik je overal in met een vork.

Roer de geraspte oude kaas door de creme fraiche en meng er flink wat versgemalen zwarte peper door. Bestrijk hiermee het ingeprikte gedeelte van het bladerdeeg.

Snijd de groente in plakje of stukjes en beleg de plaattaart in de volgorde van de kleuren van de regenboog.

Bestrooi eventueel met wat zout.

Bak in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

regenboog plaattaart

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Regenboog plaattaart
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

2 Comments

  1. Wini schuster

    Ziet er geweldig uit Anne Marie, ga ik ook eens snel maken.
    We zijn allebei dol op groente, en paprika’s in alle kleuren zijn bij ons favoriet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge