Home ยป Mediterrane quiche met lamsgehakt

Mediterrane quiche met lamsgehakt

Ik hou van hartige taarten of quiches. Het is ideaal om restjes in te verwerken. Maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen naar kantoor of een picknick. Zoals deze heerlijke mediterrane quiche, mijn all time favoriet!

 
 Mediterrane quiche

Lamsgehakt

Deze hartige taart krijgt zijn mediterrane smaak door lamsgehakt te gebruiken, samen met verse tijm, munt, kaneel, rozijnen en pijnboompitten krijg je een echte smaakexplosie! Eigenlijk net als mijn nummer 2 favoriete hartige taart, de  hartige taart met kip, salie en citroen.

Serveer een kwart taart met een heerlijke groene salade of verse tzatziki en je hebt een lekkere maaltijd met een zomers tintje. Of serveer in kleine puntjes bij een picknick! Laat die lente maar komen!
Mediterrane quiche

Mediterrane quiche

Wat heb je nodig:

  • 200 gr bloem
  • mespuntje bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr koude boter
  • 50 ml water
  • 400 gr lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr pijnboompitten
  • theelepel kaneelpoeder
  • Paar takjes verse tijm
  • Ca. 10 blaadjes munt
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • paneermeel
  • olijfolie

(spring)vorm van ca. 24 centimeter

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en zout. Snijd de boter in kleine stukjes en wrijf deze met je vingertoppen door de bloem. Voeg dan het water toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Laat het โ€“ gewikkeld in folie โ€“ even rusten in de koelkast.

Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Snijd de uit fijn en bak deze even mee. Als de ui glazig is voeg je de fijngehakte knoflook toe. Doe de tomatenpuree bij het gehakt en bak deze even mee. Snijd 8 dunne plakken van de tomaten en leg deze apart. Snijd de rest in kleine blokjes en bak deze ook mee met het gehaktmengsel. Voeg dan een theelepel kaneel, de rozijnen en ongeveer de helft van de pijnboompitjes toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.

Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de vorm. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel. Klop de eieren los met de slagroom. Hak de munt fijn, ris de blaadjes van de tijm en doe de kruiden bij het eiermengsel. Voeg ook de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het gehakt/tomaten mengsel over de taartvorm en giet de eierroom erover.

Leg de plakjes tomaat op de taart en bestrooi met de rest van de pijnboompitjes. Bak de taart in ca. 40 minuten gaar in het midden van de oven.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mediterrane quiche
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

6 Comments

  1. Zo'n leuk concept dat foodblogswap! Hoop zelf ook volgende maand mee te kunnen doen ๐Ÿ™‚ . Deze taart ziet er echt goddelijk lekker uit hmm! Vast ook lekker om -als er een restje is ๐Ÿ˜‰ – deze mee te nemen voor lunch ๐Ÿ™‚

  2. Ziet er lekker uit, maar ik zou deze zelf niet maken. Ik eet geen lam en hou niet van slagroom, dus die combi sla ik helemaal over ๐Ÿ˜‰

  3. Wat een heerlijk recept! Deze maand heb ik 'm gemaakt als mijn eerste foodblogswap :). Het was ook bij mij en mijn familie een groot succes, dankjewel!

  4. Fijn dat je het lekker vond. Ik maak 'm zelf ook nog regelmatig!

  5. Henriette B.

    Vandaag deze mediterrane quiche gemaakt en die was erg lekker, ipv 2 ei en slagroom 3 eieren en volle melk gebruikt. Heerlijk met die lichte kaneelsmaak

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*