Home » My happy life december 2018
My happy life december 2018

My happy life december 2018

Het is vandaag de laatste dag van 2018. Ik heb dus helemaal niets met oud-en-nieuw, gek hè. Heb de hele dag altijd een beetje een raar gevoel in mijn buik, een mengeling van nostalgie en zenuwen. Waarom, ik weet het niet. Maar ik ben altijd blij als het 1 januari is. Een fris en schoon nieuw jaar, vol mooie kansen, mogelijkheden en ontmoetingen. Maar eerst blik ik met jullie traditiegetrouw terug op my happy life december 2018.

My happy life december 2018

My happy life december 2018

Christmas is all around

Ik ben dan wel geen fan van oud-en-nieuw, maar wel dol op de decembermaand. Die wat mij betreft de hele maand in het teken staat van kerst (en okay, een beetje Sinterklaas). De maand begon goed met de traditionele kersttrip naar Duitsland, samen met mijn moeder. We gingen dit jaar naar Keulen, waar het echt heel heel heel erg druk was. We hebben gezellige dagen gehad, maar volgend jaar gaan we gewoon weer lekker naar Essen. Stukje kleiner, stukken minder mensen!

My happy life december 2018

En op 1 december mochten we natuurlijk beginnen aan onze adventskalender. Hier in huis hadden we er maar liefst vier! Eén voor mij van Douglas, een traditionele met chocolaatjes voor Bodhi, eentje met caviasnoepjes voor de cavia’s en als klap op vuurpijl kreeg ik van lieve Marloes van Allergieplatform de kaasadventskalender opgestuurd die ze had laten meenemen uit Engeland door haar vader. Wat een geweldige verrassing!

Sinterklaas vierden we gezellig met mijn ouders hier in Den Haag. Mijn vader maakte zijn heerlijke gevulde speculaas, en ik een lekkere plaattaart en erwtensoep. Gezellig en heerlijk avondje!

My happy life december 2018

Wellant College

Ik mocht op de school van Bodhi – het Wellant College Madestein – een workshop bloggen komen geven. Dat was super leuk om te doen! Ik had toevallig die dag ervoor van Verkade een aantal nieuwe smaken chocoladerepen ontvangen, dus dit was een mooi moment voor een live review! Daarna mocht ik blijven om tijdens de kookles met de leerlingen speculaaspoppen en pepernoten te maken. Echt heel leuk om op die manier een kijkje te nemen in het dagelijks leven van je kind.

My happy life december 2018

Ik ben echt heel blij dat Bodhi zo’n leuke middelbare school heeft gevonden. Hij zit er ook echt op zijn plek. getuige het prachtige kerstrapport met mooie cijfers.

My happy life december 2018

En ik ben iedere week weer blij met de dingen die hij mee naar huis neemt, van prachtige bloemstukjes tot zelfgemaakte sushi.

ijstaart met chocolade en karamelsaus

(Uit) eten

December is natuurlijk ook een maand van heerlijk eten en drinken. Ik maakte heel veel kerstrecepten voor mijn blog (er kwam deze maand tot aan kerst iedere dag een recept of artikel online!) en die moesten natuurlijk ook allemaal getest en geproefd worden. Heel vervelend natuurlijk voor Peter en Bodhi. De ijstaart met chocolade en karamelsaus werd goedgekeurd en maakte ik ook voor ons kerstdiner.

My happy life december 2018

Ik ging voor Social Deal uit eten met Bodhi bij restaurant Hendriks, deed een gezellige wijnproeverij bij Wijnklas met Priya en Mariska (review volgt in januari) en haalde mijn gewonnen salade en soepje op bij Salad Box in de Markthal in Rotterdam, samen met de altijd gezellige Mariëtte.

My happy life december 2018

Met Marjolein ging ik thee en christmas shortbread eten bij de nieuwe zaak van Coffeelicious aan het Lange Voorhout en later schoof ook Mariska aan voor een G&T night in The Gold Bar van hotel Indigo en een heerlijke tapasproeverij bij Tapisco. Wat een gezellige avond, vol inspirerende plannen voor 2019!

My happy life december 2018

Fotomodel

Hoewel ik het poseren heel ongemakkelijk vond en ik heel zenuwachtig was, ben ik toch blij dat ik het gedaan heb. Ik heb het over de fotoshoot in de keukens van Keukenkampioen Utrecht. Foodblogger Francine van Heerlijke Happen organiseerde deze fotoshoot voor foodbloggers. Fotograaf Ewouter stelde mij op echt mijn gemak en heeft een aantal hele mooie foto’s gemaakt.

My happy life december 2018

En ook de ‘behind the scenes’ foto’s die Marjolein heeft gemaakt mogen er wezen! En dan had Francine ook nog eens een waanzinnige goodiebag geregeld, vol met mooie artikelen en zelfs een schort met mijn naam erop!

My happy life december 2018

Dagen voor kerst

Vanaf woensdag 19 december was ik gelukkig vrij (bijna 3 weken kerstvakantie, joehoe!!) en kon ik mij volop storten op het bakken van culi cadeautjes (kerstkransjes, granola, meringue, bitterkoekjes, advocaat) en het kopen van kerstcadeautjes. Maar tussendoor ook heerlijk tijd voor een glas glühwein, een goed boek of een leuke Netflix-serie. Het is tot slot vakantie en die rust had ik hard nodig!

My happy life december 2018

Ook had ik nog een gezellige kerstborrel thuis met Mariska en Marjolein.

Met deze twee leuke dames heb ik spannende plannen voor het nieuwe jaar. Wordt zeker vervolgd!

My happy life december 2018

Omdat we het allemaal zo druk hebben in de weken voor kerst en elkaar amper zagen soms, waren de weekenden zoveel mogelijk quality-time voor de familie. Zo gingen we met z’n drietjes naar de film Bohemian Rapsody (fenomenaal), naar de prachtige lichtshow op het Binnenhof en aten we gezellig in restaurant La Salle, van de voormalige kookleraar van Bodhi

My happy life december 2018

Verdriet

Helaas overleed een paar dagen voor kerst ook één van onze cavia’s, legje (gekke naam, lang verhaal). Die ochtend was ik nog naar de dierenarts geweest omdat ze zo benauwd was. Met antibiotica ging ik vol goede moed weer naar huis maar het mocht niet baten: ’s middags vond Bodhi haar dood in de kooi. Wat een verdriet… We hebben er goed over kunnen praten gelukkig en haar die middag via de dierenarts (collectief) laten cremeren. Ze is nu in de caviahemel waar er onbeperkt sla en komkommer is en de kooi nooit vies wordt (aldus Bodhi).

My happy life december 2018

En omdat cavia’s gezelschapsdieren zijn hebben we het weekend erna meteen een nieuw maatje voor Poekie gehaald: Punkie. Is het geen schatje?

my happy life december 2018

Kerst en oudejaarsavond

Kerst vieren we traditiegetrouw met familie, in totaal 10 personen. We wisselen ieder jaar af en dit jaar was ik aan de beurt. Ik maakte een buffet met diverse voorgerechten en een dessertbuffet. Voor het hoofdgerecht mocht iedereen zelf een stukje vlees of vis bakken op de grillplaat en waren er natuurlijk de traditionele bijgerechtjes als aardappelkroketjes en stoofpeertjes. En ik slaagde erin om – behalve van de gingerbread cupcakes, de rest van de kerst geen enkele foto te maken van het eten! Maar gezellig en lekker was het wel!

my happy life december 2018

En met heel veel cadeautjes onder de kerstboom! We werden weer goed verwend dit jaar. Ik kreeg o.a. een instax polaroid camera en een mooie grote marmeren plaat om o.a. deeg op uit te rollen.

En traditioneel gingen we dit jaar natuurlijk ook naar de oudejaarsconference van Sjaak Bral.

https://www.foodieshavearrived.com

Post

Het is december dus sowieso de maand van de cadeaus. De postbode kwam weer regelmatig langs. Met de goedgevulde foodiebox winter (zie je die garnalen? die gingen in een heerlijke ragout met kerst!). Chocolade van Verkade (getest en goedgevonden door de kookklas van het Wellant college), heerlijke wijn, appels, kerstsokken, amarula en kerstkaarten. En kalettes, en nieuwe groente, het recept dat ik hiermee maakte vind je in januari op mijn blog. Ik mocht naar de cryosauna (brrr) en kreeg een aantal kerstpakketten. Leuk!

5 jaar MHK

2019

Morgen begint dus een nieuw jaar. Ik sluit dit jaar af met een record aantal bezoekers op mijn blog. Dat maakt me blij, want dat betekent dat wat mij blij maakt gelezen wordt! En op 5 januari vier ik een jubileum: My happy kitchen & lifestyle bestaat dan 5 jaar! Maak je maar op voor een geweldige feestweek vol mooie prijzen!

Verder nog niet veel wilde plannen voor januari, heb vooralsnog alleen een bezoek aan de Horecava op de kalender staan. Ik heb zin in het nieuwe jaar! Hopelijk tot ziens XXX

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*