Home » Gingerbread granola (kerst granola)

Gingerbread granola (kerst granola)

Soms kun je op de gekste momenten geïnspireerd raken voor een recept. Zo stond ik laatst in de Duitse supermarkt Real (waar de bakafdeling echt een hemel is voor foodies) met schattige mini gingerbread mannetjes in mijn hand. En meteen dacht ik aan een recept voor zelfgemaakte granola. Gingerbread granola in dit geval. Waarbij deze leuke mannetjes het natuurlijk perfect zouden doen voor de foto’s. 

Gingerbread granola

Gingerbread men

Zo gezegd, zo gedaan natuurlijk. De smaakmakers in het deeg van de oh zo schattige gingerbread men koekjes zijn gemberpoeder, kaneel en nootmuskaat. Dat zijn dan ook de specerijen in deze granola. Voor het echte kerstgevoel heb ik er groen (pistache) en rood (cranberry’s) aan toegevoegd. En stukjes ‘sneeuw’ (witte chocolade). Kersteriger dan dit wordt het niet.

Gingerbread granola

Cadeautje?

Deze granola kun je – in een goed afgesloten (weck)pot, minstens vier weken bewaren. Maar bij mij is het altijd veel sneller op! Je kunt het natuurlijk ook heel leuk cadeau doen, in een mooie pot met strik en eventueel het recept erbij.

Ook voor dit recept geldt – net als bij de meeste van mijn recepten – dat je naar hartenlust kunt variëren met b.v. noten, chocolade en vruchten. Je kunt zelfs hartige granola maken!

Gingerbread granola

Gingerbread granola

 Wat heb je nodig (1 flinke pot)

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram mix pompoen- en zonnebloempitten
  • 100 gram noten (ik gebruikte walnoten en pistachenoten (ongezouten))
  • 4 eetlepels honing
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie (zonnebloemolie kan ook)
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 50 gram witte chocolade in stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten en de chocolade grof.

Meng de pitten, vlokken, noten, specerijen, honing en olie in een kom en roer alles goed door elkaar. Leg het mengsel op de bakplaat en spreid gelijkmatig uit.

Bak in ca. 15-20 minuten goudbruin, schep halverwege alles even om.

Laat goed afkoelen buiten de oven op de bakplaat. Als alles is afgekoeld kun je de cranberry’s en de chocolade toevoegen. Doe de granola in een goed afsluitbare pot.

Bewaar het recept voor gingerbread granola op Pinterest:

gingerbread granola

Summary
recipe image
Recipe Name
Gingerbread granola
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Dat klinkt lekker, en ik vind het inderdaad ook een leuk cadeau! Zelf zou ik denk ik de chocolade weglaten, want ik hou niet zo van zoete ontbijtgranen. Ik vind het dus ook een lekker idee dat hier geen toegevoegde suikers in zitten.

    Toevallig heb ik voor mijn blog van vandaag ook gingerbread-cookies gebakken. Wat zijn er toch veel mengels onder de noemer gingerbread te maken! (En ik lust ze allemaal 😉 )

    Josephine recently wrote… Victoriaans Kerstrecept: Gingerbread cookies maken
    https://www.myinnervictorian.nl/gingerbread-cookies-maken-victoriaans-kerst-recept/

  2. Heerlijk! Toevallig heb ik zo’n soort muesli (granola) mix gegeten afgelopen maand van een merk (artikel komt nog online). Heerlijk die chocolaatjes en de kaneelsmaak. Maar zelf maken? Ai, niet helemaal mijn ding…

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*