Home » My happy life januari 2018
La Palma

My happy life januari 2018

Over dingen die niet altijd gaan zoals je ze had gepland…..Was het niet John Lennon die zei ‘Life is what’s happening to you while you are busy making other plans’? Ik had het zo leuk bedacht. Lekker knallen in december en dan een welverdiende vakantie naar La Palma. Maar ik had er even geen rekening mee gehouden dat we ziek zouden worden. Alle drie! Bodhi begon de dag voor Kerst, ik op tweede Kerstdag en Peter in de vakantie. En dan is met z’n drietjes hoestend en proestend op een hotelkamer toch wel wat minder…..Gelukkig eindigde januari stukken minder dramatisch dan dat hij begon. Kijk je mee naar my happy life januari 2018?

kerst 2017

Kerst

Met wat paracetamol kwam Bodhi de kerst wel door. En het was ook reuzegezellig bij mijn nicht in Alkmaar. Ieder jaar vieren we om beurten Kerst in Alkmaar of bij ons in Den Haag. Ingrid, Klaas-Jan en dochter Dominique hadden zich flink uitgesloofd en serveerde een heerlijk kerstdiner! En we zijn ontzettend verwend met mooie cadeaus. Tweede kerstdag werd ook ik ziek en bleef de koelkast dus gevuld met alle lekkere borrelhapjes. ’s avonds besloten we toch maar wel naar de oudejaarsconference van Bral te gaan, gewapend met papieren zakdoekjes en hoesttabletten. Het was evengoed wel een geslaagde avond.

La Palma 2017-2018

Vakantie

De dag na Kerst vlogen we naar La Palma. En hoewel het dus een hele andere vakantie werd dan we ons hadden voorgesteld hebben we er wel het beste van proberen te maken. Geen lange wandelingen dus (want totaal geen conditie of lucht), geen lekkere etentjes (ik proefde niets…) maar wel wat vaker op het strand gelegen om zoveel mogelijk vitamine D te pakken. Een keertje midgetgolfen, lang uitslapen en….dat was het eigenlijk wel. Echt jammer hoor. Ik hoop dat we snel in de (financiële) gelegenheid zijn dit nog eens dunnetjes over te doen! Helaas bleef ik bij thuiskomst ziek, het werd eigenlijk steeds erger. Gelukkig knapte Peter en Bodhi weer op en konden weer naar respectievelijk werk en school.

Bruiloft Dieneke

Ziek…

Doordat ik ziek thuis was moest ik helaas ook de bruiloft van gastblogger Dieneke missen. Zij stapte, na een relatie van 16 jaar, in het huwelijksbootje met grote liefde Dick. Zien ze er niet schitterend uit? Gelukkig vieren ze het grote (strand)feest pas in juli.

Ik bleek dus een kaak- en voorhoofdholte ontsteking te hebben en bleef met een antibiotica kuurtje dus noodgedwongen nog maar een week thuis. Wat was ik moe! Tussen de nodige bed- en bankrust door ben ik wel flink gaan opruimen in huis en heb veel verkocht via Marktplaats. Opgeruimd staat netjes. Want: des te minder spullen, des te minder troep en schoon te maken. En van de verdiende centen kunnen we weer leuke dingen doen. En het compenseert een beetje de online shopsessies die ik hield bij mijn favoriete winkel Desigual (want 50% korting!!). Hé, ik voelde me zielig! En dan helpen drie jurkjes, een tas en een trui best wel….

High tea bij Yoghurt Barn

Beter!

Gelukkig was de tweede helft van januari een stuk gezelliger! Maandag 15 ging ik met buurvrouw Trudy voor een high-tea naar de Yoghurt Barn. Door wind en regen, maar wat was het leuk, lekker en gezellig! Over lekker eten had ik deze helft van de maand sowieso weinig te klagen. Zo aten we met z’n drietjes fantastisch bij Indiaas restaurant Veda, ging ik met collega Kimberley naar de opening van urban restaurant Hendriks in Den Haag (waarover morgen meer!) en ontdekte we een hele goede Italiaan op de Javastraat (La lanterna).

spaghetti tartufata

Ik at daar deze verrukkelijke pasta met truffel, aan tafel bereid in een grote Parmezaanse kaas. Zo lekker! Hier gaan we zeker nog wel een keer terug (ik zal dan ook een review schrijven, heb nu eigenlijk te weinig foto’s gemaakt). Verder was het een vrij gewone maand. Ik ging weer lekker sporten, we gingen alle drie naar een nieuwe tandarts (bah, ik hou niet van de tandarts), we gingen weer aan het werk en naar school en Bodhi haalde zijn oranje band voor ju jitsu. Trotse mama!

oranje band ju jitsu

Ook was ik deze maand erg actief in de keuken en maakte een hoop nieuwe gerechten waaronder zelfgebakken Indiaanse naan, cappuccino mousse, paddenstoelencrumble en flapjacks. De recepten komen allemaal in februari of maart online.

foodbloggers meetup

Foodbloggers meetup

Op een vrijdag reed ik met de trein naar Gouda voor een foodbloggers meetup in restaurant-wijnbar Unique. Collega foodblogger Debbie had 18 foodbloggers bijeen gebracht om gezellig te lunchen en tips en ervaringen uit te wisselen. Ze had het echt mega goed georganiseerd! In Unique genoten we van een vijfgangen lunch en ook kregen we nog een mooie goodiebag (foodiebag) mee met heerlijke olijfolie, nougat, azijn en cannoli. Het is zo leuk en inspirerend om te kletsen met collega foodbloggers. Je deelt toch dezelfde passie. En het eten was echt heerlijk. Dit gaan we zeker vaker doen, want de tijd (vier uur!) vloog voorbij.

fifty before fifty

Fifty before fifty

Er kan weer worden doorgestreept op de fifty before fifty lijst! We gingen naar de Zwarte Markt in Beverwijk (nummer 5), ik merkte op vakantie dat ik echt wel al meer dan 100 woorden Spaans beheers (nummer 35), ruimde de hele hobbykamer op (nummer 30) en ging natuurlijk door met kaartjes sturen (nr. 49). Ik hoop in februari een dagje Amsterdam te kunnen doen met Peter, zodat de twee musea ook van het lijstje kunnen.

groeneveld_eten_watertoren

Februari

Februari ligt nog aardig open. Ik heb best veel persuitnodigingen maar de meeste laat ik zitten vanwege onhandig (ontbijten in Amsterdam om half 9) of te ver weg (cocktails maken in Vianen). Ook kan ik niet onbeperkt vrij nemen natuurlijk. Wat in ieder geval op de planning staat is een lunch met collega foodblogger Mariëtte bij Jamie’s Italian (altijd lekker!) en een diner in de oude watertoren van Assendelft met mijn vader en moeder. Die watertoren is best wel beeldbepalend voor de Zaanstreek en staat vlakbij waar mijn opa en oma vroeger woonde. Mijn vader maakte in december trouwens voor mij nog deze mooie miniatuur van de watertoren. Knap hè! Oja, ik maakte voor mijn ouders voor Sinterklaas een eigen webpagina voor hun poppenhuizen. Work in progress, maar daar kun je dus al een aantal van hun poppenhuizen bewonderen.

miniatuur watertoren

Heb jij nog wat bijzonders gedaan in januari? En ben je – zoals veel Nederlanders met mij – ook geveld geweest door de griep?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Wat een drukke maand was het weer Anne Marie. Maar je hebt wel veel leuke dingen gedaan. En weer wat afgestreept van je lijstje.

  2. Gelukkig aan de beterende hand. Wat lijkt Bodhi op jouw man trouwens!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*