Home » Tosti van zoete aardappel, koolhydraatarme lunch
Tosti van zoete aardappel

Tosti van zoete aardappel, koolhydraatarme lunch

Voor de foodblogswap van januari mocht ik koken van de blog van Foodie Marjan. Net als ik kookt Marjan vol passie en zonder pakjes en zakjes. En deelt zij inmiddels op haar leuke blog meer dan alleen maar recepten. Mijn oog viel vrijwel direct op de tosti van zoete aardappel. Die stond al heel lang op mijn to cook lijst!

Tosti van zoete aardappel

Koolhydraatarme lunch

Als je minder koolhydraten wilt eten en zoveel mogelijk brood weglaat (ik niet hoor, ik hartje brood), dan is deze zoete aardappeltosti vast je nieuwe lunchfavoriet! Je kunt ‘m immers beleggen met alles wat je lekker vindt en is ook nog eens eenvoudig om te maken.

Tosti van zoete aardappel

Tosti-ijzer, broodrooster of grillpan

Ik maakte de zoete aardappeltosti in de grillpan, maar je kunt natuurlijk ook een tosti-ijzer gebruiken. Ook kun je in plaats van een tosti zoete aardappeltoast maken door de plakken te garen in je broodrooster. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Beleg de plakken vervolgens naar wens.

Ik maakte twee varianten tosti van zoete aardappel: eentje met Serrano ham en Danish blue, en eentje met geitenkaas, honing en pijnboompitjes. Door de honing die uit de laatste liep is deze tosti iets wat aangebrand, maar hij smaakte echt fantastisch lekker! En de toast van zoete aardappel belegde ik met zelfgemaakte hummus met koriander. Heerlijk!

Toast van zoete aardappel

Tosti van zoete aardappel

Wat heb je nodig:

  • Mooie dikke en langwerpige zoete aardappel
  • Beleg naar keuze: kaas (mozzarella, geitenkaas, brie. feta), vleeswaar (bacon, ham), pesto, honing, hummus etc. Geen recept dus, kies gewoon wat jou lekker lijkt!

Schil de aardappel en snijd in dunne langwerpige plakken van max 1 centimer dik. Des te dunner, des te beter de tosti gaart.

Smeer je tosti-ijzer of grillpan in met wat olie. Grill de plakken ca. 6 minuten. Beleg de gegrilde kant en leg hier een andere plak op met de gegrilde kant  naar beneden. Grill nu wederom de tosti aan beide kanten voor in totaal ca. 6 minuten totdat de aardappel gaar is

De foodblogswap is een inititatief van de Facebookgroep Foodbloggers waarbij je iedere maand kookt van een aan jou toegewezen blog. En er bij voorkeur een eigen draai aan geeft. Alle foodblogswap recepten teruglezen?
Summary
recipe image
Recipe Name
Tosti van zoete aardappel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. super lekker maar helaas niet kh arm!! Zoete aardappel zit namelijk redelijk wat kh in. maar het is wel lekker 😀

  2. Goed idee voor een koolhydraatarm menu. Ik heb mijn kha dieet maar even gelaten voor wat het is. Ik pak het tzt weer op en ga deze zeker uitproberen.

  3. Oh my goddd. Dit is echt iets voor mij. Wat heerlijk!

  4. Lijkt me heerlijk! Gepind om binnenkort eens uit te proberen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*