Lunch

taartje van doperwten en oesterzwammen

Taartje van doperwten en oesterzwam

Dit taartje van doperwten en oesterzwam is een heerlijk en fris zomers voor- of lunchgerecht. Het is vegetarisch en als je de roomkaas vervangt door vegan roomkaas en plantaardige boter om in te bakken gebruikt, is het gerecht ook vegan. Bovendien heb je dit gerecht in 10 minuutjes op tafel […]

Pimp je noodles

Pimp je noodles!

Noodles uit de supermarkt of toko, hele volksstammen studenten zijn er groot op geworden! En ook vandaag de dag kun je mij altijd wel verleiden met een kommetje warme pittige noodles voor de lunch! Nu we weer vaker naar kantoor moeten en we de warme lunches uit de corona tijd […]

crispy mini taco met beef

Crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas

In een hip restaurant at ik onlangs heerlijke crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas. Ongelofelijk lekker, maar ook ontzettend duur. Er zat zelfs bladgoud op (wat eerlijk gezegd erg fancy maar totaal smakeloos is). Toch kreeg ik het gerecht thuis maar niet uit mijn hoofd, het smaakte […]

cilbir recept turkse eieren

Cilbir recept voor Turkse eieren met yoghurt

Nu we richting de Pasen gaan is het ook op My happy kitchen tijd voor recepten met eieren! Daar staan er al een heleboel van online, maar dit recept voor Cilbir, Turkse eieren met yoghurt en kruidige boter, mag wat mij betreft niet ontbreken! Eieren pocheren Eieren pocheren lijkt lastig […]

omelet met truffel en kaas

Omelet met truffel en kaas

Heb je van de feestdagen (of een andere gelegenheid) nog een aangebroken potje truffeltapenade staan? Maak als lunch voor jezelf dan eens deze heerlijke omelet met truffel en kaas!  Eieren Een eitje gaat er altijd wel in. Bovendien zijn extra eiwitten goed voor je wanneer je, net als ik, niet […]

Philly cheesesteak quesadilla

Philly cheesesteak quesadilla

Gek genoeg bedenk ik veel van mijn recepten ’s morgens in bed. Wanneer ik wakker word, nog een beetje lig te doezelen, en bedenk wat ik die dag wil gaan eten en wat ik zoal in huis heb. Zo bedacht ik voor de lunch een Mexicaanse variant van Bodhi’s favoriete […]

Mermaid, unicorn & rainbow food

Mermaid, unicorn & rainbow food!

Toen ik laatst een recept voor een felgekleurde pink noodle bowl maakte zei mijn zoon ‘Wat gaaf, doe je dat voor Pride Month‘? Nou had ik geen idee dat juni de maand was waarin de de gelijkheid van LTBTQ wordt gevierd. En waarvan de regenboog vaak het symbool is. Maar […]

slaschuitjes met ceviche

Slaschuitjes met ceviche

Een lekkere lichte maar vooral ontzettend smaakvolle lunch, deze slaschuitjes met ceviche. In een handomdraai gemaakt, lekker en gezond, wat wil je nog meer op een mooie zomerse dag? Ceviche Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru maar wordt in veel Zuid-Amerikaanse landen gegeten. Voor ceviche wordt vis gegaard in limoen of […]

Mini plaattaartjes met tuinbonen en ricotta

Mini plaattaartjes met tuinbonen en ricotta

Tuinbonen, ik ben er dol op. En dan vooral dubbelgedopt en verwerkt tot een lekkere tapenade. Ik maakte er eerder al bruschetta’s mee, maar bedacht me dat het ook wel een perfecte topping voor plaattaart zou zijn. En dat was het! Een heerlijke zomerse lunch, deze mini plaattaartjes met tuinbonen […]