Lunch

Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ui

Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost präst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is dit! Een half harde gerijpte kaas met een heerlijke uitgesproken smaak. Ik kreeg meteen het idee om deze kaas te gebruiken in een heerlijke […]

Homemade corndogs

Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat […]

Oostenrijk culinair week: Kaiserschmarrn

De meeste mensen zullen de Oostenrijkse kaiserschmarrn wel kennen van de wintersportvakantie. Kaiserschmarrn is een variant op de Hollandse pannenkoek en wordt traditioneel geserveerd met poedersuiker en appel- of pruimencompote. Het ontstaan van de naam kent veel varianten, waarvan deze de leukste is: een arme boerin serveerde aan de verdwaalde keizer […]

Vlaggetjesdag! Tartaar van haring

Vandaag is het Vlaggetjesdag. Vroeger was het uitvaren van de haringvloot na Pinksteren de aanleiding om Vlaggetjesdag te vieren. Tegenwoordig is de komst van de Hollandse Nieuwe voor veel mensen de reden om een dagje naar Scheveningen te gaan. Rond deze dag wordt ook het eerste vaatje haring bij opbod […]

Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel

Deze maaltijdsalade met notenrijst is ideaal om mee te nemen als lunch op werk of school. Het recept is voor twee personen maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk halveren als je het alleen voor jezelf wilt maken. Of je bewaart gewoon een portie voor een andere dag! Maaltijdsalade met notenrijst […]

Wentelteefjes

Op woensdagmiddag vaste prik: wentelteefjes. Omdat mijn zoontje de rest van de week op school eet is de woensdaglunch voor ons een gezellig en speciaal moment. Hij mag dan altijd kiezen wat hij wil eten en dat is eigenlijk altijd hetzelfde: wentelteefjes dus. Echt feel-good voedsel, mijn moeder maakte het […]