Het vertrouwde straatbeeld van de afgelopen 25 jaar lijkt de afgelopen jaren dramatisch te veranderen. De telefoonwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond (heb ik overigens nooit begrepen, daar kom je toch niet vaker als 1 x per jaar?), de grote bekende winkelketens verdwijnen. Recentelijk werd aan de lange lijst […]
Lunch
Ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers
Het viel mij laatst op dat ik vrijwel geen lunchgerechten op mijn blog heb staan. Dat komt denk ik omdat ik weliswaar graag lunch met heerlijke belegde broodjes, maar dit niet zozeer zie als een ‘recept’. Toch laat ik me vaak genoeg inspireren door de lekkere lunches die op Instagram […]
Quiche lorraine
Hoewel het er nu niet erg op lijkt (en je zelfs het idee hebt dat het er ook niet meer van gaat komen…) toch hebben september en oktober nog best wat mooie dagen in verschiet. Van die dagen waarop het heerlijk is om even snel een fles wijn of limonade […]
Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ui
Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost präst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is dit! Een half harde gerijpte kaas met een heerlijke uitgesproken smaak. Ik kreeg meteen het idee om deze kaas te gebruiken in een heerlijke […]
Homemade corndogs
Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat […]
Kaiserschmarrn – luchtige Oostenrijkse pannenkoek
De meeste mensen zullen de Oostenrijkse kaiserschmarrn wel kennen van de wintersportvakantie. Kaiserschmarrn is een variant op de Hollandse pannenkoek en wordt traditioneel geserveerd met poedersuiker en appel- of pruimencompote. Geschiedenis van Kaiserschmarrn Het ontstaan van de naam kent veel varianten, waarvan deze de leukste is: een arme boerin serveerde aan […]
Vlaggetjesdag! Tartaar van haring
Vandaag is het Vlaggetjesdag. Vroeger was het uitvaren van de haringvloot na Pinksteren de aanleiding om Vlaggetjesdag te vieren. Tegenwoordig is de komst van de Hollandse Nieuwe voor veel mensen de reden om een dagje naar Scheveningen te gaan. Rond deze dag wordt ook het eerste vaatje haring bij opbod […]
Mason Jar pastasalade met geitenkaas en granaatappelpitjes
Op Pinterest zie je vaak de mooiste plaatjes voorbij komen van maaltijdsalades in Mason jars. Ik maak graag maaltijdsalades maar er eentje maken en meenemen in een pot had ik nog niet eerder gedaan. Het was dan ook even puzzelen voor de goede verhoudingen. Uiteindelijk bleek ik toch iets teveel […]
Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel
Deze maaltijdsalade met notenrijst is ideaal om mee te nemen als lunch op werk of school. Het recept is voor twee personen maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk halveren als je het alleen voor jezelf wilt maken. Of je bewaart gewoon een portie voor een andere dag! Maaltijdsalade met notenrijst […]
Wentelteefjes
Op woensdagmiddag vaste prik: wentelteefjes. Omdat mijn zoontje de rest van de week op school eet is de woensdaglunch voor ons een gezellig en speciaal moment. Hij mag dan altijd kiezen wat hij wil eten en dat is eigenlijk altijd hetzelfde: wentelteefjes dus. Echt feel-good voedsel, mijn moeder maakte het […]