halloumi frietjes met rozenharissa dip

Halloumi frietjes met rozenharissa dip

Ik at voor het eerst halloumi tijdens mijn culinaire reis naar Cyprus. En voor het eerst halloumi frietjes bij het hippe Club Vers in Den Haag. Die moest ik een keer namaken! Het is een makkelijk recept, en super smaakvol met de rozenharissa dip!

Halloumi

Halloumi is een Cypriotische geitenkaas. Door de structuur kan deze kaas gemakkelijk worden gegrild, gebakken of gefrituurd zonder te smelten. Op Cyprus bezocht ik ook een geitenboerderij waar Halloumi gemaakt werd. De structuur ontstaat doordat de kaas na het stremmen opnieuw wordt verhit.

halloumi frietjes met rozenharissa dip

Rozenharissa

Harissa is een Noord-Afrikaanse pittige rode saus, gemaakt van o.a. tomaten, pepers, komijn, koriander en knoflook. Het merk Souq verkoopt bij AH een heerlijke rozenharissa. Ik ben dol op de smaak van rozen, zoals de rozenlimonade van Fentimans of deze rozen macarons!

halloumi frietjes met rozenharissa dip

Lunch of snack

Ik vind dit vooral een lekker lunchgerechtje, eventueel met een frisse salade erbij. Maar serveer het gerust ook als snack bij de borrel, ze zijn weg voor je het weet! Gelukkig zijn ze ook in een handomdraai gemaakt.

halloumi frietjes met rozenharissa dip

Halloumi frietjes met rozenharissa dip

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Verwarm de frituurpan tot 180 graden of verhit een laagje plantaardige olie in de wok.

Snijd de halloumi in frietjes. Meng eventueel wat kruidenmix door de bloem. Wentel de halloumi frietjes door de bloem.

Bak de frietjes in ca. 4 minuten goudbruin en laat even uitlekken in het mandje van de frituurpan of op een stuk keukenpapier.

Roer de rozenharissa door de yoghurt (hoeft niet helemaal egaal). Decoreer een bord met de frietjes en de rozenharissa dip en maak af met fijngehakte kruiden naar wens (ik ging voor koriander en munt) en granaatappelpitjes.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Pinterest pin halloumi frietjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Halloumi frietjes met rozenharissa dip
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*